Președintele Iohannis va fi astăzi primit de Donald Trump, la Casa Albă – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit astăzi, la ora 21.00, ora României, de preşedintele SUA Donald Trump, la Casa Albă. (News.ro)

2. Premierul Viorica Dăncilă se va afla azi la Bruxelles, pentru a discuta cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Întâlnirea va avea loc la ora 11.00, ora României. (News.ro)

3. Mai puțin de 100.000 de români lucrează, cu normă întreagă, pe salarii de 1.000 de euro net. Peste un sfert dintre ei sunt angajați la stat. (Economica)

4. Președintele Trump a scris, pe Twitter, ca Rezerva Federală ar trebui să reducă dobânda de referință cu cel puțin 100 de puncte (1%), pentru a da un impuls economiei americane si celei mondiale. (Axios)

5. Autorităţile din China s-au folosit de Twitter şi Facebook pentru a induce sentimente anti-occidentale şi naţionaliste ca parte a unui război informaţional în legătură cu protestele din Hong Kong. (News.ro)

6. Procurorii din mai multe state americane au demarat o investigație anti concurență împotriva marilor companii de tehnologie. Investigația vine după ce luna trecută și Departamentul de Justiție din guvernul american a anunțat o anchetă pe același subiect. (WSJ)

7. Premierul Viorica Dăncilă nu s-ar fi prezentat, ieri, la negocierile cu liderii ALDE, pentru discuția cu Călin Popescu Tăriceanu ce ar fi trebuit să clarifice nemulțumirile acestuia. Potrivit surselor, liderii ALDE ar fi așteptat-o mai bine de o oră, însă Dăncilă nu s-ar fi prezentat. (G4Media)

8. În Marea Britanie, numărul stațiilor pentru încărcarea mașinilor electrice l-a depășit pe cel al benzinăriilor, 9300 versus 8400. (Link)

9. Din cauza unui incediu care s-a extins agresiv, autoritățile au evacuat peste 9000 de persoane din Insulele Canare, o destinație populară pentru turiști. Peste 6000 de hectare sunt afectate. (BBC)

10. Un cuplu francez este acuzat de furt după ce asupra lor s-au găsit 40 de kg de nisip, luat din Sardinia, ca amintire. Ei riscă 6 ani de închisoare pentru furt de pe o plajă publică. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – O spirala realizată în munții Rila din Bulgaria. Stoyan Nenov/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Parlamentul irakian a adoptat ieri o rezoluție prin care cere guvernului să pună capăt prezenței trupelor străine – Cronica dimineții
Ministrul interimar al Sănătății: România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău