Prețul benzinei standard a coborât la nivelul de pe 4 mai, iar cel al motorinei la cel de pe 27 aprilie – Cronica serii

1. Două dintre cele mai importante companii distribuitoare de carburanți au efectuat astăzi ieftiniri masive ale combustibililor, OMV Petrom, de 15 bani/l, iar OMV, de 13 bani/l. În urma aplicării reducerii de 50 de bani pe litru convenită de Guvern cu companii, prețul benzinei standard a coborât la nivelul de pe 4 mai, iar cel al motorinei la cel de pe 27 aprilie. (Profit.ro)

2. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că urmează că rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august și „există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, acea reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri și servicii de la fiecare Minister în parte”. (Hotnews)

3. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat primul mare eșec în infrastructură, precizând că lucrările la tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești nu vor fi încheiate la timp, în luna decembrie a acestui an, așa cum este prevăzut în contract. El a precizat că situația va fi analizată, urmând să fie dispuse „măsuri în consecință” în condițiile în care a fost emis deja un certificat negativ. (Profit.ro)

4. Curtea de Apel din Atena a respins joi cererea României de extrădare a lui Sorin Oprescu, au declarat surse judiciare. Decizia judecătorilor greci nu e definitivă, poate fi atacată cu recurs. (G4Media)

Din Cronica de Business: După 10 zile de mentenanță, Rusia a reluat, în această dimineață, livrările de gaze naturale către Europa prin gazoductul Nord Stream 1. (WSJ)

5. Pentru prima oară din iulie 2011, Banca Centrală Europeană a crescut dobânda de referință, cu 0,5%. (WSJ)

6. Aproximativ 15.000 de soldați ruși şi-au pierdut viaţa de la începutul invadării Ucrainei, potrivit estimărilor directorului Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns. Cifrele sunt de peste două ori mai mici decât bilanțul pierderilor ruse în Ucraina, prezentat zilnic de armata ucraineană. (Digi24)

7. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a declarat joi că că nu există discuţii oficiale ruso-americane pe tema Ucrainei, principalul motiv fiind politica distructivă a administrației președintelui american Joe Biden, „care și-a fixat ca obiectiv înfrângerea Rusiei în Ucraina”. (Hotnews)

8. Prețul obligațiunilor și acțiunile italiene au scăzut după ce Mario Draghi a demisionat din funcția de prim-ministru al țării, pregătind terenul pentru alegeri anticipate și amenințând să declanșeze o nouă fază de turbulențe pentru datoria națiunii. (Profit.ro)

Din Cronica de Turism: Peste 15.000 de zboruri programate în Europa în luna august au fost anulate de companiile aeriene, ceea ce echivalează cu aproximativ 2% din numărul total de zboruri, potrivit datelor agregate de platforma Cirium. Cele mai multe zboruri au fost anulate de Turkish Airlines (4.400 de zbouri), British Airways (3.600), easyJet (2.000), Lufthansa (2.000) și Wizz Air (1.250). (Schengen Visa Info)

9. Președintele Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19, a anunțat Casa Albă. Biden, care are 79 de ani, prezintă „simptome foarte ușoare” și a început să ia Paxlovid. (WSJ)

10. Președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța, Corina Martin, a declarat că la Eforie este plin de turiști deoarece acolo este mai ridicat numărul de români care utilizează tichete de vacanță. Martin a precizat că cine a avut bani de Mamaia în anii trecuți acum este în Antalya sau în altă destinație externă. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Eșec în discuțiile dintre Trump și Kim Jong Un
Ministrul Energiei: România va avea gaze şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău