Rusia a reluat, în această dimineață, livrările de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream 1 – Cronica de Business

1. După 10 zile de mentenanță, Rusia a reluat, în această dimineață, livrările de gaze naturale către Europa prin gazoductul Nord Stream 1. (WSJ)

2. Banca Centrală Europeană ar putea discuta azi prima creștere a dobânzii de referință din ultimii 11 ani, în condițiile în care inflația continuă să crească la niveluri record. (CNBC)

3. Fondul american de investiții BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, cu peste $10000 de miliarde în gestiune, a pierdut $1700 miliarde, în primele șase luni ale acestui an, din banii clienților. (Bloomberg)

4. Deși veniturile și profitul au fost sub cele din primul trimestru al anului, Tesla a raportat rezultate peste așteptări în trimestrul 2. În condițiile în care fabrica din Shanghai a fost închisă o perioadă îndelungată, profitul raportat a fost de $2,3 miliarde, în timp ce vânzările au fost de $16,9 miliarde. Analiștii se așteptau la un profit de $1,9 miliarde. În Q2 din 2021, Tesla a generat un profit de $1,1 miliarde. (WSJ)

Din Cronica diminetii: Guvernul spaniol a declarat miercuri că se opune reducerii consumului de gaze cu cel puţin 15%, dorit de Bruxelles pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, apreciind că această măsura nu este neapărat „justă” şi nici „eficientă”. (Digi24)

5. Guvernul polonez vrea să folosească profitul record al băncii centrale pentru a plăti subvenții celor aproximativ 3,8 milioane de gospodării care ard cărbune pentru a-și încălzi casele. (Bloomberg)

6. Ford Motor se pregătește să reducă până la 8.000 de locuri de muncă în următoarele săptămâni. Producătorul auto american încearcă să-și mărească profitul pentru a putea susține dezvoltarea pe piața vehiculelor electrice. (Bloomberg)

7. Prețul mediu al caselor din SUA a atins un alt record în iunie, crescând la $416.000. Vânzările au scăzut însă pentru a cincea lună consecutivă, în special din cauza ratelor crescute ale dobânzilor. (WSJ)

8. Cererile pentru credite ipotecare în SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 6%, comparativ cu săptămâna precedentă, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani. Comparativ cu aceeași săptămână a anului trecut, cererile au scăzut cu 19%, din cauză prețurile mari și a rațelor crescute ale dobânzii. (CNBC)

Din Cronica de Turism: Aeroportul Otopeni ocupă locul 3 într-un clasament al aeroporturilor cu cele mai puține zboruri amânate și anulate, potrivit unei analize realizate de agenția de turism Hopper în perioada 1-10 iulie. Pe Otopeni, doar 1.7% dintre zboruri au fost anulate, iar alte 10% dintre zboruri au avut întârzieri. La polul opus se află aeroportul din Bruxelles, cu 2.5% din zboruri anulate și cu întârzieri de peste 15 minute pentru alte 72% dintre zboruri. (Hopper)

9. Investitorii chinezi au fost cei mai activi cumpărători de proprietăți imobiliare din SUA, anul trecut, din rândul străinilor. Chinezii au cheltuit o sumă record de $6,1 miliarde pe case americane, în special în Florida și California, potrivit Asociației Naționale a Agenților Imobiliari. (Link)

10. Forţat de noua legislaţie europeană, Google se vede nevoit să dea voie dezvoltatorilor să folosească şi alte sisteme de plată, însă o face cu propriile condiţii şi limitări. Dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android vor putea folosi sisteme terţe de plată în Spaţiul Economic European, care include 27 de ţări, printre care se numără şi România. Însă, noua regulă este va fi valabilă doar pentru aplicaţii, nu şi pentru jocuri, care în mod tradiţional şi în special pe Android generează venituri mai mari şi, automat, plătesc comisioane mai mari către Google. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un miliardar japonez își vinde business-ul și se pregătește să zboare în jurul lunii – Cronica de Business
Airbus ar putea renunţa la fabrica de elicoptere din Braşov – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău