Prețul de vânzare al Topshop: până la £200 milioane – Cronica de Business

1. Omul de afaceri irakian Tomah Kahled, proprietarul complexului comercial Sir din București, va începe anul viitor construcția unui nou bloc, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina. El are în diverse faze de dezvoltare alte patru proiecte cu peste 900 de apartamente. (Profit.ro)

2. SoftBank a ajuns la o înțelegere pentru vânzarea producătorului de roboți Boston Dynamics producătorului de automobile sud-coreean Hyundai, pentru $1,1 miliarde. (Financial Times)

3. Administratorii lanțului de magazine britanic Topshop caută oferte de preluare de până la £200 milioane. Compania a intrat în colaps recent. (The Guardian)

4. Asigurătorii Zurich Insurance și Farmers Exchanges au ajuns la o înțelegere pentru preluarea a două divizii din SUA ale concurentului american MetLife. Tranzacția are o valoare de $3,94 miliarde. (Reuters)

5. Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng a atras $2,16 miliarde prin intermediul unei vânzări de acțiuni. (Bloomberg)

Bonus:

6. Industria nord-americană de concerte a pierdut anul acesta, din cauza pandemiei, peste $30 miliarde, potrivit raportului anual întocmit de Pollstar. (News.ro)

7. Producătorul de îmbrăcăminte de sport Lululemon a avut vânzări de $1,1 miliarde în al treilea trimestru, în creștere cu 22% față de perioada similară din 2019. (CNBC)

8. Compania taiwaneza GlobalWafers, activă în domeniul producției de semiconductoare, a ajuns la o înțelegere pentru preluarea producătorului german de plachete din siliciu Siltronic pentru circa €3,75 miliarde. (Bloomberg)

9. Startup-ul suedez Tink, activ în domeniul fintech, a atras finanțări în valoare de €85 milioane, la o evaluare (post-cash) de €680 milioane. (TechCrunch)

10. Grupul TeraPlast, cel mai mare producator român de materiale de construcții, își vinde afacerea cu profile de tâmplărie pentru ferestre către Dynamic Selling Group, producător și distribuitor român de profile de ferestre pentru izolare termică, într-o tranzacție de €4,5 milioane. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Prețul gazelor naturale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani – Cronica de Business
BERD și IFC au investit în obligațiunile BCR – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău