Prețul gazelor naturale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani – Cronica de Business

1. Prețul gazelor naturale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani. (Link)

2. Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat marţi că instituţia se aşteaptă la o creşterea a economiei globale uşor sub prognoza din iulie de 6% în 2021, aceasta invocând riscurile asociate datoriilor, inflaţiei şi tendinţelor economice divergente în urma pandemiei de Covid-19. (News.ro)

3. Romgaz şi ExxonMobil au anunţat marţi că prelungesc perioada de exclusivitate din 15 octombrie 2021, până în 15 noiembrie 2021 privind negocierile de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited. Exxon deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă. (News.ro)

4. Prețurile produselor care ies pe porțile fabricilor au înregistrat, în luna august 2021, comparativ cu luna iulie 2021, o creștere de 1,1% în Uniunea Europeană (UE) și zona euro, în timp ce în România au înregistrat un avans de 1,5%, arată datele publicate de Eurostat. (Profit.ro)

5. Familia Negoiță, a primarului Sectorului 3 al Capitalei, a deschis șantierul unui nou ansamblu rezidențial major, cu peste 1.300 de apartamente, în spatele magazinelor Metro și Auchan Pallady, pe un teren cumpărat de la o companie a omului de afaceri Emil Florescu. (Profit.ro)

6. Vânzările de apartamente din Manhattan, cea mai scumpă zonă din New York City, au atins un record în al treilea trimestru. Tranzacțiile închise au totalizat 4.523, cele mai multe, la nivelul unui trimestru din 1989 până în prezent. Prețul mediu a crescut cu 1,4%, comparativ cu trimestrul similar din 2020, până la $1,12 milioane. (Bloomberg)

7. Compania chineză Topband, furnizor de soluții de controlere electronice inteligente, a anunțat Consiliul Județean Timiș că, până în primăvara anului viitor, vrea să operaționalizeze la Timișoara o fabrică de peste 12.000 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la 25.000 metri pătrați. (Profit.ro)

8. Banca Centrală din Noua Zeelandă a crescut dobânda de referință, pentru prima oară în ultimii ani, dând semnale că vor urma și alte creșteri pentru a reduce inflația. (Bloomberg)

9. Andy Jassy, CEO-ul Amazon, a declarat că jocurile vor deveni cea mai mare categorie de divertisment, pe termen lung. (Bloomberg)

10. Mondelez, compania care produce, printre altele, biscuții Oreo, a anunțat că toți angajații de la birourile din SUA trebuie să fie vaccinați, aceasta fiind o condițiile pentru a le fi păstrate contractele. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările Dacia în lume au crescut cu 10% în primul trimestru – Cronica de Business
Renault vizează eliminarea a 15.000 de joburi la nivel global – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău