Prețurile alimentelor, la nivel global, au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape zece ani – Cronica serii

1. Premierul Florin Cîţu a anunţat că actul normativ privind interdicţia de a cumula pensia cu salariul la stat va fi aprobat săptămâna viitoare. „Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se va aproba săptămâna viitoare”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului. (News.ro)

2. Comisia Europeană a publicat un document cu privire la situația economică, făcând referire la deficitul bugetar și măsurile de sprijin ca răspuns la COVID luate de România. Potrivit acesteia, costul s-a ridicat la 1,63% din PIB, deși premierul Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe în octombrie 2020, anunța printr-o postare pe Facebook că a injectat în economie peste 3%, iar sprijinul până la final de an va fi de 7% din PIB. (Hotnews)

3. Bulgaria, Polonia, România şi Croaţia înregistrează cele mai mari niveluri de poluare în zonele urbane cu particule fine de tip PM2.5, o poluare care a scăzut treptat, relevă Eurostat cu ocazia Săptămânii Verzi în UE, în perioada 31 mai-4 iunie. Concentraţia particulelor fine a scăzut treptat în zonele urbane din UE, la 12.6 μg/m3 în 2019. (News.ro)

O stire din Cronica de Tehnologie: Comisia Europeană va prezenta joi proiectul unui act de identitate digital pentru cetățenii europeni, care va facilita accesul la serviciile comunitare. European Digital Identity Wallet va putea stoca o serie întreagă de acte de identificare, inclusiv permisele auto, rețetele medicale și diplomele de educație. (Bloomberg)

4. Volumul investițiilor pe piața imobiliarelor din România a fost de circa 74 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, cu aproximativ 50% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. Estimările pentru întregul an indică un volum investițional de peste 700 de milioane de euro. (Profit.ro)

5. Premierul Florin Cîţu anunţă că programul localurilor în care au loc nunţi sau botezuri a fost prelungit până la ora 2.00. (News.ro)

6. Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a crescut, în mai, pentru a 12-a lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape zece ani, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). (Profit.ro)

7. USR PLUS acuză PNL și UDMR, alături de PSD, de ”ipocrizie nerușinată” în cazul votului pentru proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali. USR PLUS arată într-un comunicat de presă că, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, proiectul a primit aviz negativ, cu 6 voturi „pentru”, din care 4 de la USR PLUS, și 18 abțineri de la PSD, PNL și UDMR. (G4Media)

O stire din Cronica de Turism: Toate plajele de pe litoralul Bulgariei s-au redeschis pentru turiști începând din 1 iunie. În Sunny Beach, una dintre cele mai mari plaje din Bulgaria, doar 20% dintre hoteluri accepta clienți. De asemenea, prețul obișnuit al șezlongurilor a fost redus cu 50%, la cel mult 5 leva, echivalentul a circa 10 lei. (Novinite)

8. Armata americană recunoaşte că este responsabilă de moartea a 23 de civili în 2020, în principal în timpul operaţiunilor sale din Afganistan, potrivit unui raport al Pentagonului publicat miercuri, ale cărui estimări sunt mult mai mici decât cele ale ONG-urilor. (Digi24)

9. Fondul Suveran Naţional (FSN) rus a decis să-şi lichideze toate activele în dolari americani, ceea ce înseamnă o creştere a ponderii euro, yuanului chinez şi aurului în portofoliul pe care-l deţine. Anunţul a fost făcut de ministrul rus al Finanţelor Anton Siluanov. (News.ro)

10. Tesla cheamă în service aproape 6.000 de mașini din cauza unei probleme cu șuruburile de la plăcuțele de frână. Sunt vizate anumite serii de Model 3 și Model Y comercializate în perioada 2019 – 2021. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Patru din cinci termocentrale pe cărbune din Uniunea Europeană sunt neprofitabile – Cronica serii
România are 2 milioane doze de vaccin anti Covid 19 care vor expira la finalul lunii septembrie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău