Prima femeie la conducerea unei mari bănci de pe Wall Street – Cronica de Business

1. Citigroup a numit o femeie în postul de CEO, fiind prima bancă mare de pe Wall Street care face această mișcare. (International Business Times)

2. Gigantul din domeniul energiei BP a ajuns la o înțelegere pentru preluarea a 50% în două proiecte în domeniul energiei eoliene offshore de la compania norvegiană Equinor, pentru $1,1 miliarde. (Financial Times)

3. Conglomeratul chinez Fosun, condus de un miliardar supranumit Warren Buffett al Chinei, pregătește achiziția unei noi clădiri de birouri într-una din capitalele Europei Centrale și de Est, până la finalul acestui an, după ce tocmai a plătit peste €100 milioane pentru complexul de birouri Floreasca Park de lângă Pasajul Pipera. (Profit.ro)

4. Euronext pregătește o ofertă în valoare de până la €4 miliarde pentru preluarea Borsa Italiana, deținută în prezent de Bursa de la Londra (London Stock Exchange). (Bloomberg)

5. Grupul LVMH, proprietarul Louis Vuitton, a renunţat la preluarea de $16,2 miliarde a Tiffany, care ar fi fost cea mai mare tranzacţie din istoria industriei produselor de lux. (News.ro)

6. Un site de anunțuri imibiliare din Spania, care are o versiune și în limba română, a fost cumpărat cu €1,3 miliarde de către o un fond de investiți suedez, valoarea  platformei crescând astfel de aproape 9 ori în 5 ani. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
OCDE şi-a redus previziunile privind creşterea economiei globale în acest an dar nu crede că stagflația va dura – Cronica de Business
Romgaz va plăti maxim $1,07 miliarde pentru a prelua subsidiara locală ExxonMobil – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău