Prima școală ”smart” din mediul rural din România, din Ciugud, județul Alba, se pregătește de începerea cursurilor – Cronica Știrilor Pozitive

1. Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă există vreun scenariu care să prevadă revenirea la starea de urgenţă şi a afirmat că situaţia este sub control şi că nu există un astfel de scenariu. (News.ro)

2. Numărul pacienților declarați vindecați, la nivel global, a depășit 20,5 milioane în timp ce rata cazurilor grave, din total cazuri active, a scăzut la 0.85%.

3. Prima școală ”smart” din mediul rural din România, din Ciugud, județul Alba, se pregătește de începerea cursurilor cu măsuri speciale și cu un sistem inteligent inedit de acces în clădire care permite recunoașterea facială a elevilor și profesorilor, poate vedea dacă aceștia poartă mască și le ia în același timp temperatură. (G4Media)

4. Numărul cazurilor noi de infecție cu noul virus au scăzut cu 13% săptămâna trecută în Statele Unite, ajungând la o medie de 37.000 pe zi. (Axios)

5. Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august, de la 2,8% în luna iulie, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. (Profit.ro)

6. Economia britanică a avansat în iulie cu 6,6%, a treia creștere lunară consecutivă, recuperând puțin peste jumătate din producția pierdută din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit datelor publicate vineri de Biroul Național de Statistică. (Profit.ro)

7. Institutul German pentru Cercetare Economică a anunțat că se așteaptă la un declin cu 6% al economiei țării în acest an, o îmbunătățire față de prognoza precedentă, ce indica o scădere cu 9,4%. (Profit.ro)

8. Citigroup a numit o femeie în postul de CEO, fiind prima bancă mare de pe Wall Street care face această mișcare. (International Business Times)

9. Conform International Air Transport Association (IATA), transportul unui vaccin anti Covid-19 către 7,8 miliarde de persoane va necesita utilizarea a 8000 de avioane cargo Boeing 747. “Livrarea în siguranță a dozelor de vaccin va reprezenta misiunea secolului pentru industria aeriană de transport mărfuri”, a declarat directorul general IATA. (CNN)

10. Bahrainul a încheiat vineri un acord pentru normalizarea relaţiilor cu Israel, după modelul Emiratelor Arabe Unite, o mişcare menită să reducă tensiunile din Orientul Mijlociu. (News.ro)

11. Guvernul din Zimbabwe a anunțat o interzicere imediată a mineritului în parcurile naționale și în majoritatea râurilor, ca parte a unui efort de a face industriile extractive mai prietenoase cu mediul. (Link)

12. Alături de Valencia, Viena şi alte trei oraşe europene, Cluj-Napoca este printre cei şase finalişti ai competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 şi ar putea câştiga un milion de euro. (News.ro)

13. 27% a fost creșterea trecută în dreptul înmatriculărilor de mașini electrice pe piața din România în primele opt luni ale anului. În acest interval au fost înmatriculate 1.162 de vehicule electrice. (Automarket)

14. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că, începând de luni, în urma hotărârii de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă, va avea posibilitatea de a debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact. (Link)

15. Plăcerile oferite de o mâncare bine gătite şi de raportul sexual sunt „divine” şi au căzut victime, pe nedrept, „excesului de zel” din partea Bisericii în trecut, a declarat Papa Francisc într-o carte de interviuri publicată miercuri. “Plăcerile vin direct de la Dumnezeu, nu sunt nici catolice, nici creştine, nici altceva, sunt pur şi simplu divine”, i-a spus Suveranul Pontif scriitorului italian Carlo Petrini. „Biserica a condamnat plăcerea inumană, brutală, vulgară, dar, pe de altă parte, a acceptat întotdeauna plăcerea umană, simplă, morală”. (News.ro)

16. Cinematografele din România s-au redeschis ieri iar prima premieră din ultimele 6 luni este “After We Collided” (“După ce ne-am certat”). (Trailer)

Fotografia dimineții – Spitalul Hospital del Mar din Barcelona continuă să scoată pacienții afectați de Covid-19 pe faleză pentru a se bucura de briza Marii Mediterane. În imagine este Francisco Espana, de 60 de ani, care a stat 52 de zile la Terapie Intensivă. Emilio Morenatti / AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară, un vaccin pe bază de plante a dat rezultate similare cu unul dezvoltat prin metoda clasică – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul persoanelor vindecate de Covid-19, la nivel global, a depășit 6 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău