Primarul Sectorului 4 a cerut bani Guvernului pentru plata despăgubirilor din Dosarul Colectiv – Cronica serii

1. Rezervele de gaze naturale din Marea Neagră, estimate la circa 200 de miliarde de metri cubi, ar acoperi consumul intern actual al României pe o perioadă de circa 19 ani, a declarat Dan Bădin, partener Servicii Fiscale, Deloitte România. (News.ro)

2. Comisia Europeană a aprobat acordarea de finanțări în valoare totală de peste 1,4 miliarde euro, din Fondul de Modernizare alimentat cu încasări din vânzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (CO2), pentru proiecte investiționale de producție, transport și distribuție de energie electrică din România. (Profit.ro)

3. Analiștii participanți la sondajul CFA România pe aprilie anticipează o inflație mai ridicată în următoarele 12 luni, o depreciere moderată a leului și o scădere a prețurilor imobiliarelor. (Profit.ro)

4. Vlad Voiculescu, liderul USR Bucureşti le transmite colegilor, într-un mesaj intern, în contextul informaţiilor privind o plecare a lui Dacian Cioloş din partid, că ”nimeni din conducerea filialei Bucureşti şi niciunul dintre reprezentanţii organizaţiei în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă”. ”Rămânem aici şi construim mai departe în USR”. (News.ro)

Din Cronica de Business: Fondul de investiții Andreessen Horowitz a anunțat un nou fond pentru investiții în cripto, de $4,5 miliarde. Fondul va aloca aproximativ $1,5 miliarde de dolari pentru investiții de tip seed și $3 miliarde pentru investiții de tip venture. (FT)

5. Lucrările de refacere a pasajului rutier de la Piaţa Unirii vor începe în jurul datei de 20 iunie şi este preconizat să fie finalizate până la 1 septembrie, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. (Digi24)

6. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că a întreprins deja demersurile pentru accesarea Fondului de rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor la care a fost condamnată Primăria Sectorului 4 în Dosarul Colectiv, de 64,2 milioane de euro, fiind vorba despre „o situație de urgență”. (G4Media)

7. Între ţările membre NATO ar exista o „înţelegere tacită” de a nu furniza tancuri moderne de fabricaţie occidentală Ucrainei pentru a evita ca Rusia să considere aceasta drept o „provocare” sau o intervenţie activă în război, transmite postul german ARD. (Hotnews)

8. Forțele Kremlinului dețin avantajul în estul regiunii Lugansk, a recunoscut un oficial militar ucrainean de rang înalt. Acțiunile militarilor ruși în regiunea Donbas se confruntă cu o rezistență acerbă din partea forțelor de apărare. Dar, într-un briefing susținut joi, generalul Oleksii Gromov a declarat: „Rusia deține avantajul, dar noi facem tot ce putem”. (G4Media)

Din Cronica de Turism: Până în 19 iunie are loc o nouă ediție a programului “Litoralul pentru toți”, care oferă prețuri cu până la 70% mai mici decât în perioada de vârf a sezonului. Cel mai ieftin pachet pentru o noapte de cazare fără mic dejun este de 34 lei de persoana la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minim 5 nopți, în timp ce tariful minim pe noapte pentru o persoană care alege cazare în sistem all-inclusive este de 160 lei. (Airlines Travel)

9. Guvernatorul Oklahoma, Kevin Stitt, a semnat cea mai severă lege a avortului din Statele Unite, una care interzice avorturile de la fecundare și oricărei persoane să îi dea în judecată pe cei care ajută femeile să-și întrerupă sarcina. (Reuters)

10. Doi parlamentari ai Partidului Conservator și-au retras sprijinul pentru Boris Johnson, acuzând multiplele petreceri alimentate cu alcool care au avut loc la sediul guvernului în timpul perioadelor cu lockdown. Cei doi se adaugă unei liste tot mai mare de parlamentari conservatori care au cerut premierului să demisioneze. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Liberalii au discutat despre interzicerea cumulului pensie-salariu şi majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani – Cronica serii
Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău