Primele spectacole pilot pentru persoane vaccinate au loc la Teatrul Național și Opera Română – Cronica de Divertisment

1. Singura premieră la cinema în acest weekend este “Wasp Network” (“Rețeaua cubaneză”), care va putea fi urmărită la HappyCinema. Filmul european cu Penelope Cruz este un thriller politic din 2019 despre escrocii cubanezi și exilații cubano-americani, care s-au angajat într-o bătălie complexă de ideologii concurente.

2. Documentarul “The Last Days” din 1998 va avea premiera pe Netflix miercuri, 19 mai. Producția spune povestea reală a cinci evrei maghiari în timpul Holocaustului, cu accent pe ororile din lagărele de concentrare naziste. Unul dintre producătorii executivi este Steven Spielberg, iar producția a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

3. Filmul SF Ex-Machina din 2014 va fi disponibil pe Netflix de duminică, 15 mai. Câștigător al Premiului Oscar pentru Cele mai bune efecte speciale, filmul spune povestea unui tânăr programator selectat să participe într-un experiment pentru evaluarea calităților umane ale unui umanoid dotat cu inteligență artificială.

4. Documentarul românesc “Holy Father”, regizat de Andrei Dăscălescu, a avut joi premiera pe HBO Go, atât în România, cât și în restul Europei. În al treilea său documentar, Dăscălescu vorbeşte despre familie, relaţia autorului cu tatăl său călugăr şi cu iubita lui cu care urmează să aibă un copil, dar și despre fricile şi bucuriile interiorizate, comune unei generaţii.

5. Piesa de teatru “Dineu cu proști” în regia lui Ion Caramitru va rula la Teatrul Național din București sâmbătă, 15 mai, cu începere de la ora 19:00. Spectacolul face parte dintr-un proiect pilot prin care accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate cu ambele doze. Capacitatea sălii este limitată la 75% dintre locuri, iar persoanele sunt obligate să poarte mască de protecție. Prețul unui bilet este de 87 lei. (Teatrul Național)

6. Opera Națională București găzduiește vineri de la ora 19:00 spectacolul Gala Extraordinară – Libera Musica, care include opere precum Nunta lui Figaro de Mozart sau Bărbierul din Sevilla de Rossini. Și acest spectacol este inclus în programul pilot, astfel că accesul este permis doar persoanelor vaccinate cu ambele doze în limita a 75% din capacitatea sălii. Prețurile unui bilet variază între 40 lei și 90 lei. (Opera Națională București)

7. Netflix a publicat primul trailer pentru al doilea sezon al serialului francez “Lupin”, una dintre cele mai apreciate producții recente ale serviciului de streaming. Trailer-ul arată că noul sezon va avea chiar mai multe accidente de mașină decât primul sezon, în care Assane Diop (Omar Sy) încearcă să demonstreze crimele lui Hubert Pelligrini (Hervé Pierre), care i-a răpit fiul.

8. Netflix a publicat primul trailer pentru al patrulea sezon al popularului serial “Stranger Things”. Trailer-ul sugerează că noul sezon se va concentra pe Eleven, unul dintre personajele cheie ale serialului, dar și pe ceea ce s-a întâmplat cu șeriful Jim Hopper, care “s-a teleportat” în Rusia. Netflix nu a anunțat încă data premierei pentru noul sezon, însă filmările au fost amânate cu 6 luni din cauza pandemiei.

9. A apărut primul trailer pentru filmul “Venom 2”, în care vor juca Tom Hardy, Michelle Williams și Woody Harrelson. Cunoscut și sub numele “Venom: Let There Be Carnage”, continuarea primului “Venom” din 2018 va avea același stil comic, iar premiera din Statele Unite este programată pentru 24 septembrie.

10. 16 filme românești realizate în anul 2020 au fost nominalizate la Premiile Gopo, care vor fi decernate în 28 iunie. Pentru titlul de cel mai bun film de lungmetraj vor lupta “Acasă” (în regia lui Radu Ciorniciuc), “colectiv” (în regia lui Alexander Nanau), “Ivana cea groaznică” (în regia Ivanei Mladenovic) și “Tipografic majuscul” (în regia lui Radu Jude. (Urban)

Ți-ar mai putea plăcea
Filmul SF Transformers: Rise of the Beasts are astăzi premiera la cinema – Cronica de Divertisment
Noul serial SF Constellation, pe Apple TV+ din 21 februarie – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău