Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 – Cronica serii

1. Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 și va fi o mașină mică, de oraș, reiese dintr-un anunț oficial al Grupului Renault. Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electrică a lui Renault Twingo. (Link)

2. În acest weekend, prețul benzinei va scădea sub 5 lei/l în mai multe din benzinăriile OMV Petrom. Scăderea vine ca efect al eliminării supraaccizei și al prăbușirii cotațiilor internaționale la care se adăugă și promoțiile de weekend ale companiei. (Profit.ro)

3. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu. Procurorii DNA ceruseră arest preventiv pentru medicul acuzat de luare de mită. (News.ro)

4. Consiliul General al Capitalei a aprobat azi demararea procedurilor pentru amenajarea unui parc în Prelungirea Ghencea. (Profit.ro)

5. Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a crescut de la 4.3790 lei la 4.4000 lei. Acesta este a treia oară, în ultima săptămână, când dolarul ajunge la un nou nivel record în raport cu leul. (News.ro)

6. Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost achitat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene. Decizia magistraţilor este definitivă. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Departamentul de Justiție american și FBI au pus Huawei sub acuzare pentru crimă organizată. (TechCrunch)

7. Australia a decis să interzică intrarea în țara a oricărei persoane care vine din China, cel puțin până pe 22 februarie. Măsura a fost luată din cauza epidemiei de coronavirus. (Bloomberg)

8. 32% dintre angajații americani rămân fără bani înainte de plata următorului salariu, chiar și cei care câștigă $100.000 pe an. (CNBC)

9. Emiratele Arabe Unite vor inaugura primul parc solar plutitor în următoarele zile. (Bloomberg)

10. Bărbații supraponderali sunt considerați mai convingători la locul de muncă, arată un studiu al Universității Cornell. Acest lucru nu se aplică și femeilor care au o greutate peste medie. (Link)

Doua stiri de Valentine’s Day:

Un sondaj al platformei de dating OkCupid a arătat că 72% dintre femeile din SUA nu ar accepta o întâlnire cu o persoană care are preferințe politice opuse. (Axios)

Pentru $5 o grădină zoologică din Texas va numi un gândac de bucătărie după fostul iubit sau fosta iubită. Ulterior gândacul va fi hrană pentru un animal. (CNN)

Fotografia serii – Schimb de tweeturi între președintele Trump și Michael Bloomberg:

Ți-ar mai putea plăcea
40% dintre testele pentru Covid-19 din raportarea de azi au fost făcute la cerere – Cronica serii
Cronica serii – Papa Francis acuzat de musamalizarea abuzurilor sexuale

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău