Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni – Cronica de Business

1. Compania Golden Food Snacks, fabricant de chipsuri și pufuleți, deținută de grecul Konstantinos Mitzalis, pregătește lansarea pe bursă a unei noi emisiuni de obligațiuni, similar primei operațiuni de acest tip, lansate în vară, pentru echivalentul a circa €1 milion. (Profit.ro)

2. Veniturile IBM au scăzut cu 2,6% în al treilea trimestru, până la valoarea de $17,56 miliarde, pe fondul crizei, însă profitul net a crescut la $1,7 miliarde în aceeași perioadă, versus $1,67 miliarde în cele trei luni similare din 2019. (Reuters)

3. Gigantul Alibaba devine acționar majoritar în operatorul de hypermarketuri SunArt, dublându-și participația la 72%, tranzacția ridicându-se la valoarea de $3,6 miliarde. (Financial Times)

4. ConocoPhillips a ajuns la o înțelegere pentru achiziția rivalului Concho Resources pentru $9,7 miliarde, aceasta fiind cea mai mare tranzacție în domeniul energiei în SUA de la începutul crizei. (The Wall Street Journal)

5. Compania australiană V2food, care produce înlocuitori de carne, a atras investiții în valoare de $55 milioane de la entități precum Goldman Sachs și Temasek Holdings, un investitor de stat singaporez. (Bloomberg)

6. Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni, după ce uzinele Dacia și Ford nu au funcționat mai bine de o lună în primul val al pandemiei. Septembrie a adus însă o producție net mai bună decât în luna similară din anul trecut, iar întreg 2020 s-ar putea încheia cu o producție totală de peste 450.000 de unități. (Hotnews.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Economistul șef S&P: O „ruptură comercială” între Rusia și Germania ar putea declanșa un șoc financiar în întreaga lume – Cronica de Business
Economiștii se așteaptă ca BNR să majoreze azi dobânda de politică monetară cu 0,25% – Cronica de Business