Producția de porumb a scăzut cu 9% – Cronica serii

1. Eurodeputaţii au adoptat, în plen, rezoluţia referitoare la comemorarea a treizeci de ani de la revoluţia română din decembrie 1989. Parlamentul European solicită Statului român să îşi intensifice eforturile pentru elucidarea adevărului cu privire la evenimentele din urmă cu 30 de ani, proces tergiversat până în prezent. (News.ro)

2. Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constituțională, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului în Parlament asupra legii bugetului de stat pentru 2020. (Hotnews)

3. Zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 ar putea fi declarate zile libere, pentru angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice, acestea urmând a fi recuperate până la 31 ianuarie 2020. (News.ro)

4. Ministerul Agriculturii a anunțat că producția de porumb boabe scade cu 9% în acest an în timp ce recolta de floarea soarelui a crescut cu 14%. (Profit.ro)

5. Mădălina Dobrovolschi a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, după ce a deținut poziția timp de 3 ani. Dobrovolschi a fost numită purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis în august 2016. (Hotnews)

Una din Cronica de Tehnologie: Netflix a produs 371 de titluri originale în 2019, cu mai bine de 50% decât anul trecut și mai mult decât întreaga rețea de TV din Statele Unite în 2005. Peste o treime dintre acestea sunt producții locale. (Profit.ro)

6. Oprirea, de către Boeing, a producției avionelor 737 MAX ar putea reduce cu până 0,6% PIB-ul SUA pe trimestrul 1 al anului viitor. (Axios)

7. Un tribunal din Frankfurt a decis ca modelul de business al Uber este anti concurențial deoarece mașinile private închiriate folosite de aplicație nu sunt verificate tehnic. (Bloomberg)

8. Banca Centrală a Suediei a decis să termine perioada în care percepea o dobândă negativă, crescând dobânda de referință de la minus 0,25% la 0%. (WSJ)

9. Numărul bărbaților care fumează a scăzut pentru prima dată pe plan mondial, o tendință observată la femei de mai mulți ani deja, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății. (Profit.ro)

10. Denise Coates, fondatoarea companiei de betting Bet365, și-a plătit anul trecut un salariu de 323 milioane lire sterline, cel mai mare din Marea Britanie. (TheGuardian)

Bonus: Ryan Kaji, de 8 ani, al cărui canal de YouTube are aproape 30 de milioane de abonați, a câștigat anul acesta $26 de milioane, cu $4 milioane mai mult ca anul trecut. Ryan este cela mai bine “plătit” Youtuber. (CNN)

Fotografia serii – Fața unei femei care a trait acum 6000 de ani în peninsula Scandinava, reconstituită pe bază de ADN. Sursa.

Ți-ar mai putea plăcea
Un șofer din Ministerul Educației a ajuns la un venit lunar de peste 5.500 de lei, cât al unui profesor cu 25 de ani vechime și gradul I – Cronica serii
Cronica serii – Ciolos promite intrarea Roșiei Montane în UNESCO în 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău