Productivitatea muncii în trimestrul 3, în SUA, a scăzut cu 5,2% – Cronica de Business

1. Marile bănci din România nu au fost consultate cu privire la intenția exprimată de PSD de a introduce o taxă de “solidaritate” pe afacerile companiilor mari, cu rulaje de peste 100 de milioane de euro, începând de anul viitor. Reprezentantii bancilor atenționează că orice măsură fiscală ar trebui să fie însoțită de o analiză de impact și adoptată doar după consultări cu părțile afectate, mai ales că România este în competiție, inclusiv fiscală, cu alte țări, iar creșterea taxării ar putea afecta economia și locurile de muncă. (Profit.ro)

2. Productivitatea muncii în trimestrul 3, în SUA, a scăzut cu 5,2%. Estea cea mai mare scădere trimestrială înregistrată în ultimii 62 de ani, în condițiile în care costul cu forța de muncă a crescut cu 9,6%. (Link)

3. Dolarul şi majoritatea burselor au scăzut miercuri la nivel mondial, după creşterile puternice din ziua precedentă, determinate de relaxarea îngrijorărilor referitoare la posibilul impact economic al variantei Omicron a noului coronavirus. (News.ro)

4. Banca Centrală a Poloniei a majorat dobânda cheie pentru a treia oară în trei luni, cu 0,5 puncte procentuale, la 1,75%, din cauza inflaţiei ridicate. (News.ro)

5. Prețul cafelei a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani din cauza blocajelor înregistrat în transportul maritim. (FT)

6. În China, prețurile legumelor proaspete au crescut cu 30,6% în noiembrie față de un an în urmă, potrivit Biroului Național de Statistică. Prețul cărnii de porc, un element de bază în dietele chinezești, a rămas însă mult sub maximul anului trecut, cu o scădere de la an la an de 32,7% în noiembrie. Cărnea de porc a crescut însă cu 12,2% față de octombrie. (CNBC)

7. Acțiunile UiPath au scăzut cu aproape 6%, după ce compania a raportat o pierdere, în trimestrul al treilea, de $122,8 de milioane, în comparație cu un minus de $70,8 milioane în perioada similară a anului trecut. Veniturile au crescut la $220,8 milioane, de la $147,3 milioane în trimestrul similar din anul precedent. (Profit.ro)

8. Economia Turciei a crescut cu 7,3% în trimestrul trei, față de aceeali perioadă a anului trecut, în conformitate cu așteptările, susținută de consumul populației, producția manufacturieră și exporturi, potrivit datelor oficiale, dar lira turcească rămâne un motiv de îngrijorare. (Profit.ro)

9. Startup-urile din Africa vor strânge anul acesta investiții de 5 miliarde, mai mult decât în ce s-a investit în ultimii 3 ani la un loc. (Bloomberg)

10. CEO-ul Better.com și-a cerut scuze după ce a concediat pe Zoom aproape 900 de angajați, adică 9% din total. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Internetul a contribuit cu $2,1 trilioane la economia SUA în 2018 – Cronica de Business
Tesla a anunțat un profit de aproape 5 ori mai mare – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău