Pentru prima oară din 1986, rezervele strategice de petrol ale Statelor Unite au scăzut sub 500 milioane de barili – Cronica de Business

1. Nivelul investițiilor de tip VC a scăzut cu 23%, la nivel global, între primul trimestru al acestui an și 23 Iunie. Comparativ, între trimestrul 4 al anului trecut și primul trimestru din acest an, scăderea a fost de 1,4%. (Bloomberg)

2. Pentru prima oară din 1986, rezervele strategice de petrol ale Statelor Unite au scăzut sub 500 milioane de barili. (Link)

3. Inflația vertiginoasă a alimentelor s-ar putea reduce în curând, cel puțin temporar, în condițiile în care producțiile de cereale din Australia și Brazilia ar putea compensa încetinirea exporturilor din Ucraina și Rusia. (Bloomberg)

4. Compania olandeză de investiții în tehnologie Prosus, acționarul majoritar al eMag și OLX, a anunțat că intenționează să vândă gradual din participația uriașă pe care o deține la gigantul chinez Tencent pentru a finanța un program de răscumpărări de acțiuni. Acțiunile Prosus au crescut cu 14% după anunț. (Profit.ro)

Din Cronica diminetii: Scutirea acordată persoanelor fizice la vânzarea de proprietăți imobiliare va fi eliminată și se va reveni la sistemul de impozit de 1% sau 3%, utilizat până în 2017. Pentru aplicarea cotei de TVA redusă de 5% la achizițiile de locuințe, pragul maxim de preț va reveni de la 700.000 de lei la 450.000 de lei, unde a fost și până în decembrie, au declarat surse guvernamentale. (Profit.ro)

5. Un nou raport din Statele Unite arată că a avea o ipotecă a devenit mai scump decât costul chiriei, o disparitate pe o pieță imobiliară influențată de costul în creștere al caselor și al ipotecilor. (NYTimes)

6. Unul din cele mai mari fonduri de investitii pentru criptomonede Three Arrows Capital (3AC) a intrat în incapacitate de plată cu un împrumut în valoare de peste $670 de milioane. Firma de brokeraj pentru active digitale Voyager Digital a emis o notificare luni dimineaţă, afirmând că fondul nu a reuşit să ramburseze un împrumut de $350 de milioane în moneda stabilă USDC corelată cu dolarul şi 15.250 de bitcoin, în valoare de aproximativ $323 de milioane. (News.ro)

7. Banca elvețiană Credit Suisse și un fost angajat au fost găsiți vinovați de o instanță penală federală elvețiană pentru că au ajutat un grup criminal din Bulgaria să spăle bani din traficul de cocaină. (WSJ)

8. CEO-ul IBM a anunțat că doar 20% din angajații companiei din SUA au revenit la birou pentru minim 3 zile pe săptămână. Arvind Krishna nu crede că procentul va mai depăși vreodată 60%. (CNBC)

Din Cronica serii: Depozitele populației ținute în monedă națională la bănci au scăzut pentru prima oară în termeni anuali de când există date disponibile la Banca Națională a României, în pofida inflației din ultimul an. Depozitele în lei (banii din conturi curente plus depozitele la termen) constituite de populație la bănci au scăzut cu 0,2% în mai față de anul precedent la 156,6 miliarde de lei. Românii au pariat mai puțin pe leu și mai mult pe valută. Creditarea privată a continuat să accelereze în luna mai, în pofida creșterii dobânzilor. Pe de altă parte, creșterea masei monetare a încetinit. (Profit.ro)

9. Acțiunile Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri de crypto, au scăzut luni cu 11% după ce analiștii Goldman Sachs au recomandarea vânzarea acțiunilor acestei companii, considerând că pentru a rămâne profitabilă va trebui să-și reducă masiv din costuri în condițiile în care piața pe care operează este grav afectată. (YahooFinance)

10. O casă cu șase dormitoare din cel mai exclusivist cartier al Hong Kong-ului a fost vândută pentru $111 milioane. Este cel mai mare preț cu care o casă din Hong Kong a fost vândută anul acesta. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Bursa de Valori București (BVB) a lansat noul terminal de date Exchange Live 2.0 – Cronica de Business
Alphabet/Google a raportat venituri în creștere cu 41% pe trimestrul 3 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău