Sondaj: 55% dintre români susțin că veniturile deja le-au fost afectate din cauza pandemiei – Cronica dimineții

1. 55% dintre români susțin că veniturile deja le-au fost afectate din cauza pandemiei de coronavirus. Cu acest procent ne aflăm pe locul doi în Uniunea Europeană, împreună cu spaniolii și grecii, și după ciprioți. Datele apar într-un un sondaj comandat de Parlamentul European efectuat în perioada septembrie-octombrie. (Profit.ro)

2. Campania de vaccinare anti-COVID trebuie să fie un succes şi, ca atare, este o chestiune de securitate naţională, a afirmat vineri preşedintele Klaus Iohannis. El a anunţat că a convocat pentru luni o întâlnire pe această temă, cu ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Actorul Ashton Kutcher, cunoscut și pentru că l-a interpretat pe Steve Jobs într-un film despre fondatorul Apple din anul 2013, este, în afara platourilor de filmare, un entuziast investitor în startup-uri de tehnologie. Acum, Kutcher, prin firma sa de investiții, vrea să strângă $150 de milioane într-un nou fond de venture capital. (Startup Cafe)

3. Productivitatea angajaților a crescut de la implementarea muncii de acasă, arată circa 30% dintre companiile respondente ale Raportului HR Barometru, realizat de PwC România în luna octombrie. 44% spun că productivitatea a rămas constantă. Doar 7% dintre respondenți au menționat o scădere a productivității. Dintre respondenții care au menționat creșterea productivității, 76% spun că principalul factor care contribuie la această evoluție este majorarea timpului alocat muncii datorită lucrului de la distanță. Trei sferturi dintre companiile respondente cred că implicarea angajaților a rămas constantă, însă tot mai multe organizații sunt îngrijorate de evoluția stării de spirit a acestora pe măsură ce situația sanitară evoluează negativ, iar izolarea aferentă continuă pe o perioadă mai lungă. (G4Media)

Promo: Investește în cel mai exclusivist ansamblu rezidențial și hotelier de 5***** de pe litoralul românesc! Nordis Mamaia 5***** îți oferă 730 de camere de hotel care îți aduc un randament garantat lunar. În plus, îți oferim 670 de apartamente de vacanță la malul mării în care poți beneficia de toate facilitățile unui hotel de 5*****: 10.000 mp de plajă proprie, cel mai mare SPA de pe litoral, 9 restaurante și cafenele, cinematograf VIP, galerie comercială premium și clinică medicală. Profită de oferta lunii noiembrie și investește astăzi într-un proiect a cărui valoare se va aprecia cu peste 30% după deschidere.

4. Premierul Ludovic Orban a declarat că valoarea salariului minim trebuie să aibă la bază ”indicatori obiectivi”, precum creşterea economică, productivitatea şi inflaţia. Şeful Guvernului precizează că valoarea salariului minim va fi stabilită în urma discuţiilor cu partenerii sociali, evitând să avanseze un procent cu privire la creşterea salariului minim. (News.ro)

5. Pfizer a anunţat vineri că a depus o cerere, la Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA), în vederea unei autorizări de urgenţă a punerii pe piaţă în Statele Unite a vaccinului candidat împotriva covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu societatea germană BioNTech. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Calitatea fotografiilor făcute de iPhone 12 Pro Max este comparabilă cu cea obținută de camere cu senzori de patru ori mai mari, arată un amplu test, care evidențiază progresele făcute de Apple în ceea ce privește calitatea foto inclusiv când se folosește zoom-ul. (Halide)

6. Economia românească își va reveni după criza generată de coronavirus abia în 2022 sau chiar mai târziu, susțin mai mult de jumătate dintre companiile germane prezente în România, relevă un sondaj realizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) în luna octombrie 2020. (Profit.ro)

7. Copreşedintele Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că este „o prostie” ca membrii USR PLUS să fie numiţi ultra marxişti, precizând că aceste afirmaţii au drept scop inducerea îndoielii în rândul alegătorilor. (G4Media)

8. Mihai Bordeanu, director de marketing pentru Dacia în cadrul Grupului Renault, a afirmat, vineri, că modelele noi care vor fi lansate începând din anul 2022 vor avea şi opţiunea unei motorizări hibride. (Hotnews)

9. Meteorologii au actualizat, vineri, prognoza pentru următoarele zile şi au emis o avertizare cod galben de ninsori moderate cantitativ, care vizează 11 judeţe. Avertizarea a intrat în vigoare, vineri, la ora 20.00, şi e valabilă până sâmbătă la prânz. De asemenea, meteorologii anunţă că vremea devine rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile. (News.ro)

Una din Cronica de Divertisment: Filmul de acțiune “Papillon” (2017) este disponibil de ieri pe Netflix. Bazat pe romanul autobiografic al lui Henri Charrière publicat în Franța în 1969, filmul se concentrează pe aventurile lui Papillon (Charlie Hunnam), un hoț de rând condamnat pe nedrept la închisoare pe viață în penitenciarul din Insula Diavolului. Aici face alianță cu bogătașul Louis Dega (Rami Malek), pe care îl protejează în schimbul banilor necesari pentru a pune în practică un ambițios plan de evadare. (Trailer)

10. Arhiepiscopia Tomisului împreună cu mai multe persoane, printre care generalul Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac, inventatorul Iuliean Horneţ, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul. (News.ro)

Fotografia dimineții – Primarul oraşului belgian Oudenburg şi-a cerut scuze după ce locuitorii au spus că luminile de Crăciun arătau ca nişte penisuri atunci când au fost aprinse:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Serbia respinge extradarea lui Sebastian Ghita
Cronica diminetii – Proteste in toata tara

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău