Produsele şi fondurile în criptomonede au atras investiţii record de $9,5 miliarde în primele 11 luni ale acestui an, din partea investitorilor instituţionali – Cronica de Business

1. Declarația CEO-ului Moderna, care a afirmat că vaccinurile actuale sunt mai puțin eficiente pentru noua variantă Omicron și va dura câteva luni până când vor fi adaptate, a generat o scădere a bursei americane, pe contractele de tip futures. Toți cei trei indicatori sunt pe roșu, după ce în sesiunea de ieri au închis pe verde. (CNBC)

2. Bursele din Asia au deschis sesiunile în scădere, cea din Hong Kong înregistrând o pierdere de 2,3%. (CNBC)

3. Numărul autorizațiilor de construcție eliberate în luna octombrie pentru clădiri rezidențiale a fost de 4.260, în scădere cu 13,0% față de luna septembrie și în creștere cu 6,0%, față de octombrie 2020, conform datelor prezentate luni de Institutul Național de Statistică (INS). Potrivit acelorași date, în perioada ianuarie – octombrie 2021 s-au eliberat 43.374 autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 25,3% față de perioada corespunzătoare a anului precedent. (Profit.ro)

4. Produsele şi fondurile în criptomonede au atras investiţii record de $9,5 miliarde în primele 11 luni ale acestui an, din partea investitorilor instituţionali care s-au implicat în acest sector în pofida scăderilor de preţuri din ultimele câteva săptămâni, potrivit datelor platformei de active digitale CoinShares. (News.ro)

5. Grupul rus Gazprom PJSC a anunțat un profit net record de 581,8 miliarde ruble ($7,8 miliarde), în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu pierderile de 251 miliarde de ruble, în perioada similară a anului trecut, după cresterea prețul gazelor naturale în Europa. Cifra de afaceri a crescut cu 70% până la 2.370 miliarde de ruble, de asemenea un maxim istoric pentru un singur trimestru, de la 1.400 miliarde de ruble în urmă cu un an. (Profit.ro)

Din Cronica diminetii:  Inflația în Germania a ajuns, luna asta, la 5,2%, depășind estimările. Este cel mai ridicat nivel din 1992 până în prezent. (Link)

6. Parag Agrawal, CTO-ul companiei, a devenit ieri CEO-ul Twitter după ce Jack Dorsey, care este și unul dintre fondatori, și-a anunțat demisia. Dorsey va părăsi și boardul companiei, în mai. (Bloomberg)

7. Economia Indiei va crește anul acesta cu 9,3%, peste estimările inițiale, rămânând în cursă de a livra cea mai mare creștere economică dintre marile economii ale lumii. (Bloomberg)

8. Mai mult de jumătate dintre americani vor cumpăra „pe datorie” în acest sezon de sărbători, relevă datele unui sondaj. Asta în timp ce o treime dintre ei încă mai plătesc ratele pentru cheltuielile făcute de Black Friday, anul trecut. (CNBC)

9. Acțiunile Tesla au crescut cu peste 5% ieri, pe fondul anunțului că fabrica din Germania va începe producția luna viitoare. În urma acestei creșteri, averea lui Elon Musk a crescut cu $12 miliarde. (Forbes)

10. Comisia Europeană intenţionează să introducă de anul viitor reguli pentru a împiedica preluarea de către grupurile mari de presă a rivalilor lor mai mici, precum şi interferenţa guvernelor, a afirmat luni comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Jumătate dintre primele 20 de bănci listate din Europa și-au schimbat CEO-ul în ultimii 2 ani – Cronica de Business
În primele 7 luni ale anului au fost înfiinţate 65.458 de firme şi 4.545 au intrat în insolvenţă – Cronica de Business