Profitul lanțului hotelier Marriott, scădere de peste 90% – Cronica de business

1. Gigantul american Amazon este interesat să preia AMC Entertainment Holding, cel mai mare operator de cinematografe din lume, reprezentanții celor două companii purtând recent discuții despre o eventuală achiziție. (Profit.ro)

2. Compania chineză Tencent Music, controlată de Tencent, a înregistrat o cifră de afaceri de $889 milioane de dolari în primul trimestru, ușor sub așteptările analiștilor. (Reuters)

3. Compania din domeniul cosmeticelor Coty a ajuns la o înțelegere pentru vânzarea brandurilor Wella și Clairol firmei KKR, ca parte dintr-o tranzacție cu o valoare totală de $4,3 miliarde, inclusiv datorii. (Bloomberg)

4. În primul trimestru al acestui an au fost livrate 13,7 milioane de smartwatch-uri, ceea ce reprezintă o creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. (Profit.ro)

5. Avianca Holdings, a doua mare companie aeriană din America Latină, a solicitat duminică intrarea în faliment, din cauza apropierii termenului de scadenţă a unor obligaţiuni, în timp ce solicitările de sprijin adresate guvernului din Columbia pentru a face faţă crizei coronavirusului nu au avut succes. (News.ro)

Bonus:

6. Profitul net al lanțului hotelier Marriott a scăzut abrupt până la $31 milioane în primul trimestru, de la $375 milioane în perioada similară a anului trecut, însă compania a anunțat că începe să vadă o recuperare ușoară a sectorului de turism. (Reuters)

7. Scăderi de 50% a cifrei de afaceri pentru o treime din firmele din România – întreprinderile mici şi mijlocii declară că cifra de afaceri pe durata pandemiei le-a scăzut la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (Bursa)

.

Ți-ar mai putea plăcea
737 Max aduce pierderi de $1,4 miliarde pentru GE – Cronica de Business
Listarea Aramco la New York, prea riscantă pentru board-ul companiei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău