Profitul net al OMV Petrom a crescut de peste 5 ori în primele 9 luni ale anului – Cronica de Business

1. Profitul net al OMV Petrom a crescut de peste 5 ori în primele 9 luni ale anului, faţă de perioada similară din 2021, de la 1,676 la 9,156 miliarde lei, din care jumătate consemnat numai în trimestrul 3 din 2022, motivul fiind scumpirile hidrocarburilor, carburanţilor şi energiei electrice. Veniturile din vânzări ale OMV Petrom au avansat cu 160%, de la 17,046 la 44,248 miliarde lei. (News.ro)

2. Orange Romania, Vodafone Romania si RCS&RDS au depus până joi, 27 octombrie, data limită de depunere, candidaturi de participare în cadrul procedurii de selecție competitivă organizată pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz, a anunțat autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). Telekom Mobile (fost Cosmote), al patrulea operator local de telecomunicații mobile, parte a grupului elen OTE, nu a depus dosarul de candidatura. (Profit.ro)

3. Comisia Europeană a propus ca toţi cetăţenii şi întreprinderile care deţin un cont bancar în UE şi în ţările SEE să poată face plăţi instant în euro, scopul propunerii fiind ca plăţile instant în euro să fie accesibile ca preţ, sigure şi procesate fără obstacole în întreaga UE. (News.ro)

4. Apple a raportat venituri record, la nivel de trimestrul trei/calendaristic, patru/al companiei, în creștere cu 8%, ritm anual. Veniturile au fost de $90,1 miliarde, în timp ce profitul a crescut cu 1%, ritm anual, până la $20,7 miliarde. Pe tot anul fiscal, Apple a generat venituri de $394,3 miliarde. Veniturile din vânzarea iPhone-urilor au crescut cu aproape 10%, în ritm anual, fiind de $42,63 miliarde. (CNBC)

5. Acțiunile Amazon au scăzut cu aproape 13% după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 3 și a estimărilor pentru trimestrul 4. Veniturile au crescut cu 15%, în ritm anual, până la $127,1 miliarde, în timp ce profitul a scăzut cu 9%, până la $2,9 miliarde. Divizia cloud, AWS, a înregistrat o creștere a veniturilor, în ritm anual, de 27%, până la $20,5 miliarde. Amazon a raportat venituri de 9,55 miliarde pe trimestrul 3, în creștere cu 25% comparativ cu trimestrul trei al anului trecut și peste estimările analiștilor. (CNBC)

6. Acțiunile Meta/Facebook au scăzut cu 24,56%, până la $97.94, cel mai scăzut nivel din 2016 până în prezent. Investitorii au reacționat la mesajul transmis de CEO-ul Mark Zuckerberg, care a anunțat că investițiile de miliarde de dolari în metaversa vor continua. (CNBC)

7. Elon Musk a concediat mai mulți directori Twitter după ce a încheiat preluarea companiei într-o tranzacție de $44 miliarde. Musk l-a concediat pe directorul executiv Parag Agrawal și pe directorul financiar Ned Segal. Au mai fost concediați Vijaya Gadde, coordonarul departamentului juridic, și Sean Edgett, consilier general. (WSJ)

8. Rusia va pierde în următorii ani poziția de lider mondial în exportul de energie, din cauza consecințelor invaziei din Ucraina și în special ca urmare a reducerii vânzărilor de gaze în Europa, piața sa tradițională, potrivit Agenției Internaționale a Energiei. (Profit.ro)

9. Samsung a raportat o scădere de 31% a profitului operațional, până la $7,65 miliarde. Este prima scădere din ultimii aproape 3 ani. Veniturile au crescut cu aproape 4%, în ritm anual, până la $54,1 miliarde, în timp ce vânzările diviziei de semiconductori au scăzut cu 14%, în ritm anual (Cnet). Samsung Electronics l-a numit oficial pe liderul de facto, Jay Y. Lee, ca CEO. Preluarea poziției a fost întârziată de investigațiile la adresa moștenitorului imperiului coreean și a perioadei petrecută în închisoare. (Bloomberg)

10. Pe primele nouă luni ale acestui an, profitul Huawei a scăzut cu aproximativ 40%, în ritm anual, până la $3,8 miliarde, din cauza sancțiunilor la care compania este supusă de către Statele Unite. Veniturile raportate pe trimestrul trei au crescut cu 6%, în ritm anual, până la $20 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Gigantul Airbus va renunța la 15.000 de angajați – Cronica de business
Piaţa de publicitate din România va scădea cu 3,5% anul acesta – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău