Proprietarii celor 76 de mall-uri funcționale în România au avut, anul trecut, cele mai mari încasări din istoria pieței moderne de retail – Cronica de Business

1. Bursa americană a închis o nouă sesiune în scădere. Indicele Dow Jones a scăzut cu 2,4%, coborând sub 30.000 de puncte pentru prima oară din ianuarie 2021. Scăderea Dow Jones, de la începutul anului, a ajuns la 18%. S&P 500 a scăzut cu 3,3%, iar Nasdaq cu 4,1%. De la începutul anului, scăderea pentru cei doi indici a ajuns la 23%, respectiv 32%. (WSJ)

2. Proprietarii celor 76 de mall-uri funcționale în România anul trecut au încasat de la magazinele pe care le găzduiesc circa 660 de milioane de euro, cu 22,8% mai mult decât în anul anterior. Sunt cele mai mari încasări din istoria pieței moderne de retail și au fost realizate în al doilea an de pandemie. Doar proprietarii a 6 mall-uri au încasat mai puțini bani anul trecut. (Profit.ro)

3. Economia Noii Zeelande s-a contractat în mod neașteptat în primul trimestru. Produsul intern brut a scăzut cu 0,2% față de trimestrul al patrulea, comparativ cu o creștere estimată de 0,6%. În ritm anual, economia a crescut cu 1,2%, la jumătate din estimarea de 2,4%. (Bloomberg)

4. Dobânda medie pentru un credit ipotecar pe 30 de ani a ajuns, în SUA, la 5,78%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2008 până în prezent. (WSJ)

5. Adobe a raportat venituri de $4,39 miliarde pe trimestrul 2, în creștere cu 14%, în ritm anual. Acțiunile au scăzut cu 5% după ce compania și-a redus estimările pentru veniturile pe care le va genera anul acesta. (CNBC)

6. Fintech-ul suedez Klarna, care are un model de business de tipul „cumperi acum, plătești mai târziu”, caută să ridice o nouă rundă de finanțare la o evaluare de $15 miliarde, semnificativ mai puțin decât evaluarea de la ultima rundă, din iunie 2021, care a fost de peste $45 de miliarde. (WSJ)

7. SoftBank Vision Fund 2 a investit, conform unei analize, $9,9 miliarde, în 52 de tranzacții, în primul trimestru al acestui an. Aceeași sumă a fost investită în 49 de tranzacții, în trimestru 4 al anului trecut, în timp ce în trimestrul 3 din 2021, fondul a investit $22,8 miliarde în 65 de tranzacții. (Link)

8. Peste 2000 de angajați din startupuri cripto americane au fost concediați de la începutul lunii, în condițiile în care numărul total de concedieri, pentru aceeași perioadă, din firmele aflate la început de drum este estimat la 10.000. (Wired)

9. Un miliardar care a cumpărat, anul trecut, o casă în Florida pe care a plătit $94,2 milioane, a scos-o acum la vânzare pentru un preț de aproape $175 milioane. (WSJ)

10. Elon Musk a fost dat în judecată, fiindu-i cerute despăgubiri de $258 de miliarde, de un investitor Dogecoin, care l-a acuzat că a derulat o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Rompetrol Rafinare, afaceri de peste $1 miliard – Cronica de Business
Veniturile Starbucks au scăzut cu 5% – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău