Fondurile de pensii private obligatorii au ajuns la active de peste 84 miliarde de lei – Cronica de Business

1. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 84,457 miliarde de lei, la 30 iunie 2021, în creștere cu 28% față de nivelul existent la 30 iunie 2020, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. (Profit.ro)

2. Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele 6 luni ale lui 2021 ca serie brută cu peste 6%, față de aceeași perioadă a anului 2020, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu aproape 4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. (StartupCafe)

3. 87% dintre companiile listate în S&P 500, pe bursa americană, au depășit așteptările analiștilor cu rezultatele raportate pe trimestrul 2. (Link)

4. Dina Tsybulskaya va fi noul director executiv al Telekom Romania Mobile Communications începând cu data de 1 septembrie, ca urmare a separării Telekom Romania Mobile Communications şi Telekom Romania Communications. (News.ro)

5. Piața cryptomonedelor a depășit valoarea de 2000 de miliarde pentru prima oară în ultimele 3 luni, după ce valoarea bitcoin-ului a depășit $48.000. (CNBC)

6. Saudiții de la Aramco discută achiziția Reliance Industries într-o tranzacție evaluată la $25 de miliarde. (YahooFinance)

7. O firmă americană acuză Huawei că i-a furat tehnologia și apoi a presat-o să construiască un ‘backdoor’, pentru a fi implementată într-un program pakistanez de supraveghere. Huawei neagă acuzațiile. (WSJ)

8. Cisco a cumpărat Epsagon, un startup israelian care dezvoltă soluții de monitorizare end-to-end pentru aplicațiile web. Pe surse, valoarea tranzacției ar fi de $500 de milioane. (Globes)

9. 55 dintre cele mai mari 100 de bănci din lume au investit deja în crypto sau blockchain. Barclays, Goldman Sachs și Citigroup se numără printre cei mai activi investitori, în vreme ce JPMorgan și BNP Paribas au făcut investiții multiple. (Cointelegraph)

10. Startup-urile din zona de gaming au primit investiții de aproape $5.9 miliarde până acum în acest an. Suma depășește deja investițiile totale făcute în 2020 și 2019. (Crunchbase)

Ți-ar mai putea plăcea
Concedieri la Audi și Tata Steel – Cronica de Business
Industria aeriană, pierderi de $77 miliarde în semestrul doi – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău