Proprietarul Zara s-a întors pe profit – Cronica de Business

1. TBI Bank a încheiat primul semestru cu un profit net consolidat de €8,2 milioane, conform rezultatelor neauditate, cu 16% sub nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, an în care când banca reușise un profit record, într-o perioadă neafectată de criză. (Profit.ro)

2. Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, s-a întors pe profit, pe fondul creșterii rapide a vânzărilor online și al redeschiderii magazinelor. În trimestrul încheiat la finele lui iulie, compania a înregistrat un profit de €214 milioane, versus o pierdere de €409 milioane în trimestrul anterior. (Financial Times)

3. Romaero, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo, a obţinut o a doua finanţare bancară de la CEC Bank, în sumă de 14 milioane lei, pe lângă finanţarea de 45 milioane lei de luna trecută. (News.ro)

4. Startup-ul Zwift, care organizează întreceri de biciclete în realitatea virtuală, a atras $450 milioane de la investitori, inclusiv firma de private equity KKR, la o evaluare de peste $1 miliard. (Bloomberg)

5. Startup-ul german Volocopter, care vrea să scoată pe piață un taxi zburător în întregime electric, permite rezervarea primelor curse, care estimează că ar putea avea loc peste 2-3 ani. Preţul unei curse – ediţie limitată, care include şi un video cu zborul şi un certificat personalizat – este de 300 de euro, iar rezervarea biletelor presupune un avans de 10%. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Indicele S&P 500 al bursei americane a scăzut sub 4000 de puncte pentru prima oară din martie 2021 – Cronica de Business
Boromir așteaptă creștere, Amazon investește în Deliveroo, iar Thomas Cook valorează… zero – Cronica de Business