Proteste organizate astăzi în toată țara – Cronica dimineții

1. Manifestaţii de protest sunt organizate azi, în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti. La protestul din faţa Guvernului, organizatorii estimează că vor veni peste 250.000 de oameni. (News.ro)

2. Jandarmeria a anunţat că va fi prezentă astăzi la cele două manifestări de protest care au loc în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei. Jandarmii fac apel la participanţi să manifesteze paşnic, să respecte indicaţiile, să evite conflictele şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. (News.ro)

3. Tribunalul București a respins solicitarea fostului lider al partidului, Liviu Dragnea, în dosarul în care PSD a solicitat instanței înregistrarea în Registrul partidelor politice a noii conduceri. (Hotnews)

4. Mai multe pene de curent au afectat ieri aproape un milion de persoane din Anglia și Țara Galilor. (BBC)

5. Copii de 16 ani au fost recrutați de Foxconn, în China, pentru a lucra la boxele intelingente de la Amazon. Copiii erau puși să lucreze inclusiv peste program și în ture de noapte, iar profesorii erau plătiți pentru a-i acompania. (TheGuardian)

6. Platformele de petrol si gaze, din Marea Nordului, ar putea fi folosite pentru a pompa dioxidul de carbon din atmosferă în “pungile” de unde au fost extrase resursele. (BBC)

7. Google a indexat peste doua milioane de podcasturi, iar utilizatorii pot da play, pentru a le asculta, direct din pagina de search. (Variety)

8. În Franța, de la introducerea, acum un an, a legii împotriva hărțuirii sexuale a femeilor, în spații publice, au fost date 713 amenzi. (Link)

9. O fostă biserică din centrul Londrei a fost transformată în locuință de lux si scoasă la vânzare pentru 55 milioane de lire. Biserica a vândut cladirea cu 1 milion de lire, în 1998. (Link)

Una din Cronica de Divertisment: Modern Family, The Big Bang Theory, Arrow, Designated Survivor sau Mr. Robot se numără printre serialele care nu vor primi sezoane noi pe lângă cele deja confirmate. Pe listă apare și serialul SF Nightflyers, bazat pe un roman al lui George R. R. Martin, care a fost anulat după primul sezon. (Filmsi)

10. Simona Halep a abandonat meciul cu Marie Bouzkova, din sferturi de la Rogers Cup, din cauza unei accidentări la tendon.

Fotografia dimineții – Un american care a găsit o soluție de a se răcori intr-un tren:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Scăderi puternice pe bursele din Statele Unite și Asia
Un copil din patru de pe planetă trăieşte în ţări aflate în război sau afectate de dezastre naturale – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău