PSD a depus azi moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban – Cronica serii

1. Simona Halep a ratat calificarea în finala Australian Open, după ce a fost învinsă, cu scorul de 7-6 (8), 7-5, de spaniola Garbine Muguruza. Mai multe detalii în Cronica Sportivă.

2. România este cel mai mare exportator de angajați în UE, potrivit celui mai nou raport al Comisiei Europene despre mobilitatea angajaților din uniune. (G4Media)

3. PSD a depus azi moţiunea de cenzură intitulată ”Guvernul ORBAN/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, ca reacţie la asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. (News.ro)

4. Economia Statelor Unite a crescut cu 2,1% pe trimestrul 4 al anului trecut. Este cel mai scăzut ritm înregistrat din 2016. (WSJ)

5. Rata şomajului a scăzut în decembrie 2019 la 3,9%, date ajustate sezonier, de la nivelul de 4% înregistratat în luna precedentă. (News.ro)

6. Franța va trimite fregate de război în estul Mediteranei. Primul ministru al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a salutat decizia, precizând că navele vor fi un „garant al păcii” în zonă. Turcia are conflicte diplomatice atât cu Grecia, pentru rezerverele de petrol si gaze din largul coastelor cipriote, cât și cu Franța, pe tema conflictului din Libia. (TheGuardian)

Una din Cronica de Business: Anul 2019 a fost cel mai prolific din toate timpurile, din punct de vedere al achizițiilor de mașini second hand deja înmatriculate în România, cu mai mult de jumătate din totalul înmatriculărilor, respectiv peste 600.000 unități. (Profit.ro)

7. Veniturile Facebook pe 2019 au fost de aproximativ $70 de miliarde, cu 1300% mai mari decât cele înregistrate în 2012, anul listării pe bursa. (Axios)

8. Nemulțumirile față de democrație, ca formă de guvernământ, au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani, 58%, în țările dezvoltate, conform unui studiu realizat de Universitatea din Cambridge. (BBC)

9. Speranța de viață a americanilor a crescut în 2018, ultimul an pentru care s-au publicat date. Este pentru prima oară din 2014 când se înregistrează creștere. Creșterea este mică, doar de o lună, un bebeluș născut în 2018 având o speranță de viață de 78 de ani și 8 luni. (AP)

10. Sonda Voyager 2, lansată în spațiu în 1977, întâmpină dificultăți tehnice, activându-și Safe Mode-ul în urma unei erori. În timpul unei manevre de recalibrare a instrumentelor de câmp magnetic, care a presupus rotirea la 360 de grade, rezervele de energie au scăzut periculos de mult după ce două sisteme care au nevoie de multă energie au rămas active. (New Atlas)

Fotografia serii – Parlamentarii europeni își strâng mâinile și cântă „Auld Lang Syne” după votul care a validat Brexitul. Yves Herman/Pool via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Dacian Cioloş a anunțat că a decis să candideze la alegerile europarlamentare
Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, după ce ar fi luat mită 120.000 lei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău