PSD vrea ca moţiunea de cenzură să fie votată sâmbătă – Cronica dimineții

1. Viorica Dăncilă a confirmat că PSD va prezenta două propuneri pentru funcția de comisar european, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb, respectiv Dan Nica și Gabriela Ciot. România va adopta modelul Ungariei și, dacă țara vecină va anunța un singur candidat, guvernul de la București îl va nominaliza pe Dan Nica, a precizat Dăncilă. (Hotnews)

2. Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat aseară că moţiunea de cenzură ar urma să fie votată sâmbătă. „Sâmbătă, e un efort pentru dumneavoastră să vă aduceţi oamenii. Eu încă aştept să văd formula de guvern cu care vreţi să veniţi”, i-a spus el unui reprezentant al PNL. (News.ro)

3. Indexul care masoară evoluția industriei manufacturiere din SUA a scăzut în septembrie, ajungând la nivelul din iunie 2009. Este a doua lună consecutivă de scădere (CNBC) . Bursa americană a reacționat negativ, toți cei trei indicatori inchizând pe minus. (WSJ)

4. Pentru un depozit de 1.000 de lei, pe un termen de un an, doar câteva bănci plătesc dobânzi care aduc câştig. Cel mai mare câştig real, de 29,28 de lei, poate fi obţinut de la Libra internet Bank, care practică o dobândă de 3,25%, pe locul doi fiind Banca Transilvania, cu un câştig real de 26,56 de lei, ce poate fi obţinut în cazul unui depozit la scadenţă, cu dobândă de 3,50%. (Adevarul)

Cronica dimineții vă este prezentată de Vola.ro. Te-ai intrebat vreodata de ce orice comanzi de pe net poate fi returnat, dar nu si biletele de avion? De ce poti primi banii inapoi pentru orice produs comandat online pe care nu il mai vrei, dar nu si pentru un zbor cu avionul? De acum, Vola.ro, cea mai mare agentie online din Romania, ofera o solutie: Vola Rambursabil, prima asigurare care acopera ORICE motiv si care iti da banii inapoi daca nu mai poti calatori. Imbolnaviri usoare inaintea de calatoria cu copiii sau proiecte importante la munca? Esti acoperit, indiferent de motiv. Detalii aici.

5. Două din Franța: 1. Un nou proces împotriva lui Nicolas Sarkozy, care urmează să fie judecat și în scandalul ”interceptărilor”, urmează aă aibă loc, după ce Curtea de Casaţie a confirmat definitiv că-l trimite în judecată la un tribunal corecţional, sub acuzaţia de cheltuieli excesive în campania sa prezidenţială din 2012 (News.ro). 2. Fostul premier francez Edouard Balladur, 90 de ani, şi fostul său ministru François Léotard, 77 de ani, au fost trimişi în judecată, la aproape 25 de ani de la fapte, la Curtea de Justiţie a Republicii, acuzaţi de o presupusă finanţare ocultă a campaniei prezidenţiale în 1995. Cei doi sunt suspectaţi de implicare într-un posibil sistem de comisioane ilegale din vânzări de submarine, către Pakistan, şi de fregate, către Arabia Saudită, pe când erau în Guvern, 1993- 1995. (News.ro)

6. eMAG, cel mai mare retailer online local, va organiza Black Friday pe 15 noiembrie, a anunțat Iulian Stanciu, CEO-ul companiei. (Profit.ro)

7. Limitarea consumului de carne roșie și procesată, pentru a preveni cancerul și bolile de inimă, nu este necesară, deoarece riscul potențial este slab și dovezile nesigure. Concluzia apare într-un studiu independent realizat de o echipă de cercetători din șapte țări. (NYTimes)

8. Jimmy Carter a împlinit 95 de ani și a devenit primul ex președinte al SUA care atinge această vârstă. (AP)

9. Netflix a anunțat că serialul „Stranger Things” va avea și sezonul 4. (EW)

10. Consumul de alcool în Rusia a scăzut cu 43% în perioada 2003-2016, se arată într-un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Un protestatar reținut de poliție ieri, la Hong Kong, în timp ce China aniversa 70 de ani de la formarea Republicii Populare a lui Mao. Anthony Wallace/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educației: Jumătate dintre actualii dascăli se vor pensiona în următorii zece ani – Cronica dimineții
Cancelarul austriac: Extinderea spațiului Schengen nu este posibilă acum pentru că sistemul Schengen este „stricat” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău