Putin vede divizarea Kosovo ca singura soluție corectă pentru a asigura pacea în regiune – Cronica dimineții

1. Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, recomandă Guvernului să amâne noi creşteri de pensii şi salarii, dar şi renunţarea la noi reduceri de taxe şi impozite. Daniel Dăianu subliniază că starea finanţelor publice „este tare complicată acum”. (Adevarul)

2. Rezultatele a două exit poll-uri arată că premierul israelian Benjamin Netanyahu ar fi pierdut alegerile generale de ieri. (Haaretz)

3. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat că s-a întâlnit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, iar discuţiile au vizat : priorităţile grupului politic Renew Europe, precum şi comisarii europeni nominalizaţi. Cioloş precizează că, în privinţa comisarilor, nu dă niciun cec în alb nimănui. (News.ro)

4. Ministrul saudit al Energiei anunță că regatul a recuperat deja 50% din producția de petrol afectată de atacul cu drone. Până la finele lunii, Arabia Saudită va ajunge la capacitate maximă, a mai anunțat ministrul. (WSJ)

5. Președintele rus Vladimir Putin consideră că divizarea Kosovo este singura soluție corectă care va asigura pacea în această regiune. “Moscova susţine un compromis și o soluție propusă de Serbia. De asemenea, suntem gata să ne implicăm în negocieri.” Acestea ar fi opiniile Kremlinului citate de surse diplomatice. (Hotnews)

6. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că astăzi, în intervalul orar 13:00 – 17:00, personalul de sol al companiei KLM – angajații care se ocupă de transportul bagajelor și alimentarea aeronavelor – va intra în grevă. (Profit.ro)

7. Peste 80% dintre români preferă să folosească mașina atunci când pleacă în călătorii, în timp ce doar 15% aleg autocarul ca mijloc de transport. Mai puțin de 5% dintre cei care au luat parte la acest studiu spun că mizează pe transportul feroviar. (Automarket)

8. NBCUniversal va lansa anul viitor serviciul de streaming Peacock şi a anunţat mai multe programe originale care vor fi disponibile pe platformă. Unul dintre cele mai importante titluri anunţate este „Battlestar Galactica”, o versiune a serialului SF produsă de Sam Esmail, creatorul „Mr. Robot”. Aceasta va fi a treia versiune a serialului. (News.ro)

9. Alpinistul nepalez Nirmal Purja, care a făcut parte din forțele speciale britanice, vrea sa cucerească cele mai înalte 14 vârfuri din lume în șapte luni. Recordul în acest moment este de aproape 8 ani. (AFP)

10. Un bărbat din Oregon, care a învins cancerul de două ori, a câștigat $4,6 milioane la loteria americană. Șansa medie de câștig este una la 302.575.350. (CNN)

Fotografia dimineții – Copii jucându-se în Dhaka, Bangladesh. Mohammad Ponir Hossain/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
7% dintre români și-ar vinde votul pentru 1000 de lei – Cronica dimineții
Raed Arafat: Regulile care sunt în vigoare nu vor fi înăsprite, dar nici relaxate – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău