Raport: Europa va avea nevoie, până în 2035, de 65 de milioane de stații de încărcare pentru alimentarea mașinilor electrice – Cronica de Business

1. Conform unei analize CB Insights, numărul unicornilor (startup-uri evaluate privat la minim $1 miliard) a depășit 1000 la nivel global. (Bloomberg)

2. O româncă a fondat, alături de 3 asociați, un startup de tehnologie, în SUA, iar după aproape 8 ani firma a ajuns la o valoare estimată de 4 miliarde de dolari, în urma celei mai recente investiții obținute. Noua investiție obținută de compania Branch, care are printre co-fondatori și pe românca Mădălina Seghete, se ridică la 300 de milioane de dolari. Runda de finanțare de serie F este condusă de fondul de investiții New Enterprise Associates (NEA), un investitor mai vechi în Branch. (StartupCafe)

3. Europa va avea 130 de milioane de vehicule electrice active până în 2035, potrivit unui raport comun al Ernst & Young și Eurelectric. Raportul estimează că flota de vehicule electrice din Europa crește de la de mai puțin de 5 milioane, cât e în prezent, la 65 de milioane până în 2030 și apoi se dublează în următorii cinci ani. EY estimează că vor fi necesare 65 de milioane de stații de încărcare pentru alimentarea acestor mașini, camioane și autobuze. (Bloomberg)

4. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat o „renaștere” a industriei nucleare franceze, prin intermediul unui amplu program de construire a până la 14 reactoare noi. Macron susține că noile reactore vor duce la încetarea dependenței țării de combustibilii fosili și ar face Franța neutră în ceea ce privește emisiile de carbon până în 2050. (TheGuardian)

Din Cronica diminetii: România, Bulgaria și Turcia au fost lideri în 2021, în Europa, în privinţa ritmului de creștere a importurilor rusești de gaze prin conducte, reiese din datele publicate Serviciul Federal Vamal al Rusiei, citat de agenția de presă rusă Tass. (Hotnews)

5. James Bullard, președintele Reverdei Federale din St. Louis, a anunțat că susține creșterea dobânzii de referință cu 1% de la 1 iulie. Inflația în SUA a ajuns, în ianuarie, la 7,5%, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. (Bloomberg)

6. Operatorul britanic de telecomunicații Vodafone a anunțat că a respins o ofertă preliminară venită de la grupul francez de telecomunicații Iliad SA și fondul de investiții Apax Partners, care și-au exprimat interesul pentru a cumpăra operațiunile din Italia ale acestuia.. Oferta „nu este în interesul acționarilor „, a informat Vodafone, într-un scurt comunicat de presă. (Profit.ro)

7. Luna trecută, îngrijorările legate de inflație și de lipsa forței de muncă au determinat companiile din Marea Britanie să crească salariile cu al treilea cel mai rapid ritm măsurat vreodată, potrivit unui sondaj. (Bloomberg)

8. Acțiunile Coca-Cola au crescut ușor după ce compania a anunțat rezulte financiare, pe trimestrul 4 din 2021, peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de $9,46 miliarde, în timp ce profitul a ajuns la $2,41 miliarde. (CNBC)

9. Acțiunile Delivery Hero (FoodPanda) au scăzut cu peste 31%, cel mai mare procent înregistrat vreodată, și au fost oprite temporar de la tranzacționare după ce compania a anunțat proiecții financiare pentru acest an care i-au dezamăgit pe analiști. Valoarea companiei a scăzut cu peste 4 miliarde euro. (Bloomberg)

10. Platforma pentru tranzacţionare de criptomonede Binance va face o investiţie de $200 de milioane în grupul media Forbes. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
H&M, prima creștere a profitului trimestrial din ultimii doi – Cronica de Business
Danezii de la FirstFarms, acord de preluare a terenurilor AIC din România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău