Rareș Bogdan: Ne mai lipsesc 24 de voturi pentru a avea alegeri anticipate în Aprilie – Cronica dimineții

Este ultima Cronică a dimineții pe acest an, va mulțumesc pentru ca ne-ați citit și sperăm să ne fiți alături și în 2020. Să aveți un an bun!

1. Deficitul bugetar, diferența cu care cheltuielile Guvernului sunt mai mari decât ceea ce strânge din taxe și impozite, s-a situat la 3,56% din PIB, 37,1 miliarde de lei, pentru primele 11 luni din 2019, cu peste 11 miliarde de lei mai mult comparativ cu perioada similară din 2018. (Profit.ro)

2. Alegeri anticipate vor avea loc cel târziu în luna aprilie, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. El spune că la acest moment PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea anticipatelor, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susține un astfel de demers. (Hotnews)

3. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că nu vede un alt candidat mai bun la primăria Capitalei ca Nicușor Dan și le cere tuturor forțelor politice de dreapta să-l susțină în orice condiții. Rareș Bogdan a declarat că nu va candida la primăria Capitalei, dar îi cere lui Nicușor Dan să se înscrie în PNL deoarece, în caz contrar, se va opune susținerii candidaturii unui independent. (Hotnews)

4. Rata șomajului înregistrată la nivel național în luna noiembrie a rămas la 2,98%, însă a scăzut cu 0,34 puncte procentuale față de luna noiembrie a anului 2018. (Profit.ro)

5. Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a anunţat că a suspendat acreditarea Spitalului de Urgenţă Floreasca, după ce o femeie a luat foc în timpul unei operaţii, iar unitatea medicală nu a raportat incidentul. Ministerul Sănătăţii a transmis că suspendarea acreditării Spitalului Floreasca este o măsură administrativă, care nu afectează funcţionalitatea unităţii spitaliceşti. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Italia va taxa veniturile digitale cu 3% de la 1 ianuarie. Prin noua lege sunt vizate companiile cu venituri totale de peste €750 milioane sau cel puțin €5.5 milioane venituri în Italia. (WSJ

6. Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că, în prezent, rata de absorbţie a României este 36%, faţă de media UE, care este de 39% şi, totodată, valoarea sumelor primite de România de la Comisia Europeană este de peste 11 miliarde euro. (News.ro)

7. China a ajuns la 130 de orașe care au o populație de cel puțin 1 milion de persoane, mai mult decât Statele Unite (45 astfel de orașe), UE (36) și America de Sud (46) la un loc. (Axios)

8. Guvernul a adoptat, prin Ordonanţa de Urgenţă, desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu. (News.ro)

9. Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor s-a cifrat, în noiembrie 2019, la 4,7 miliarde de lei, în scădere cu 2,6% față de suma raportată în octombrie 2019. Restanțele la creditele în valută au coborât cu 6,5%, la 2,17 miliarde de lei (echivalent). (Profit.ro)

10. Carlos Ghosn, fostul șef Nissan și Renault, a fugit din Japonia în Liban. Ghosn, încarcerat mai multe luni de autoritățile japoneze, era în arest la domiciliu de mai multe luni, așteptând începerea procesului. Nu e încă clar cum a putut părăsi Japonia. (WSJ)

Fotografia dimineții – Oamenii fotografiază ultima eclipsă de soare a anului, în Jabal Arba in Hofuf, Arabia Saudită. Hamad I Mohammed / Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: Guvernul analizează posibilitatea de a acorda stimulente firmelor care le vor permite angajaților să lucreze de acasă – Cronica dimineții
PSD și PNL negociază pentru un „pachet complex”: președinte, premier și primarul Capitalei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău