Rata de promovare la bacalaureat este 72,8% – Cronica serii

1. Rata de promovare la bacalaureat, inclusiv pentru cei din promoțiile anterioare, este 72,8%, față de 73,3% anul trecut. 56 de elevi au obținut media 10, anul trecut 162 de candidaţi obținând această medie. (News.ro)

2. Guvernul a împrumutat în luna iunie 10,4 miliarde de lei, iar totalul finanțărilor contractate a ajuns pentru primele șase luni din acest an la 106,6 miliarde de lei. (Profit.ro)

3. Analiștii UniCredit anticipează că România va înregistra o creștere economică peste medie în 2023 și 2024, în timp ce Ungaria și Cehia vor subperforma. (Profit.ro)

4. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populație lucrativă de 6 milioane de români, ceea ce ar însemna „vreo 140 de ani de nemuncă”. (Hotnews)

5. Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig și-a anunţat demisia de la conducerea SRI, considerând că şi-a atins obiectivele. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: California ar putea decide pe 13 iulie în favoarea funcționării non-stop a taxiurilor autonome, precum cele operate de Waymo și Cruise. Oficialii din San Francisco, însă, care au văzut de aproape ce înseamnă asta, sunt revoltați de faptul că nu au niciun cuvânt în luarea deciziei. (Washington Post)

6. Conducerea PNL a decis să-l excludă din partid pe Vîlceanu pentru că acesta a votat în Parlament contra învestirii în funcție a Guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu. (Libertatea)

7. Armata ucraineană a recucerit în ultima săptămână 37 de kilometri pătraţi în sudul şi estul Ucrainei ce se aflaseră sub controlul forţelor ruse, a anunţat luni adjuncta ministrului apărării ucrainean Ganna Maliar. (G4Media)

8. Israelul a lansat o ofensivă aeriană și terestră majoră în orașul Jenin din Cisiordania. Este cea mai mare operațiune militară a Israelului pe teritoriul palestinian din ultimii 20 ani, descrisă ca un „efort extins de combatere a terorismului”. (G4Media)

9. Tesla a livrat 466.140 de mașini la nivel global în al doilea trimestru, depășind așteptările și crescând cu 83% față de anul trecut. Căutând creșterea vânzărilor, Tesla a redus prețurile mașinilor sale în ultima perioadă. Model 3 și Model Y reprezintă 96% din vânzările companiei. (Bloomberg)

10. Noua Zeelandă devine prima țară din lume care interzice pungile de plastic folosite pentru produsele proaspete. (G4Media)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Planeta s-ar putea incalzi cu aproape 4 grade Celsius pana in 2100
63% dintre români sunt mulţumiţi de cum a reacţionat Uniunea Europeană de la începutul războiului din Ucraina – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău