Se pot redeschide creşele, grădiniţele și afterschool-uri – Cronica Știrilor Pozitive

1. Ministerul Sănătății a publicat regulile care vor trebui respectate în creşe, grădiniţe și afterschool-uri vara aceasta, după redeschidere, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19, ceea ce înseamnă că acestea se pot redeschide. (Libertatea)

2. Rata deceselor, în rândul cazurilor închise, la nivel global, a scăzut din nou, de la 10% la 9%.

3. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit despre cele doua scenarii de lucru, dacă vom avea un vaccin și dacă nu vom avea un vaccin eficient pentru noul virus. În cazul lipsei unui vaccin, imunizarea s-ar face prin trecerea prin boală, iar la coronavirus va fi în doi ani de zile la fel ca o gripă obișnuită, spune Rafila. În cazul unui vaccin eficient, cel mai probabil scenariu, se va bloca rapid răspândirea bolii. (Hotnews)

4. Testele pentru un al doilea vaccin experimental împotriva Covid-19 produs în Marea Britanie vor începe în această săptămână. (Bloomberg)

5. Un singur elev din ţară nu a fost primit la proba de Limba română a Evaluării Naţionale, având temperatura mai mare de 37,3. Este vorba un elev din Constanţa aflat sub tratament pentru enterocolită. (News.ro)

6. Spitalul Clinic de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi unul dintre spitalele suport de luptă împotriva noului coronavirus, şi-a reluat, luni, activitatea normală, în profil recuperare medicală. Acesta este este singura unitate medicală din Transilvania cu acest specific şi va primi pacienţii doar cu programare şi după triaj epidemiologic. (News.ro)

7. Crucea Roșie din SUA ii va testa gratuit, pentru anticorpi la noul virus, pe toți cei care vor dona sânge în lunile următoare. (NYTimes)

8. România se află pe locul 3, alături de Polonia, având un procent de 14% lucrători pe cont propriu. 18 milioane de persoane cu vârsta între 20 și 64 de ani din Uniunea Europeană erau anul trecut liber profesioniști fără angajați, cu alte cuvine lucrători pe cont propriu. Ei reprezintă 9% din totalul persoanelor angajate, arătă datele publicate de Eurostat. Statele membre cu cea mai mare pondere a lucrătorilor pe cont propriu sunt Grecia (21% din totalul persoanelor angajate), urmată de Italia (15%). (Profit.ro)

9. Magazinele din Anglia s-au redeschis după 83 de zile, iar la unele din ele s-au format cozi. (News.ro)

10. Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunţat că ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis va fi semnat săptămâna aceasta. (News.ro)

11. Curtea Supremă a Statelor Unite a acordat luni o victorie minorităţilor sexuale, stabilind că ele sunt protejate de mecanisme de luptă împotriva discrirminării la locul de muncă, spre deosebire de poziţia Guvernului Donald Trump în acest subiect. ”Astăzi decidem dacă un angajator poate concedia pe cineva doar pentru că este homosexual sau transsexual, Răspunsul este clar”, legea ”interzice” acest lucru, a stabilit Curtea Supremă într-o hotărâre luată cu o majoritate de şase judecători din nouă. (News.ro)

12. Înmatriculările de mașini electrice au crescut în România cu aproape 20% în primele cinci luni ale anului, la 374 de unități. Pe parcursul lunii mai, românii au înmatriculat 59 de unități. (Automarket)

13. Tesla a anunțat că modelul S a devenit prima mașină electrică ce are o autonomie de aproape 650 km dintr-o singură încărcare. (CNN)

14. Cercetătorii din Japonia au reușit să activeze starea de hibernare la șoareci, folosind o metodă ce ar putea fi folosită și pentru oamenii. Mai multe specii de animale, urșii, șerpii, țestoasele, hibernează pentru a-și conserva energia. (UPI)

15. Unilever a anunțat că și-a propus ca în următorii 10 ani să transforme toate produsele în produse biodegradabile. (CNN)

16. Primul weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, eveniment care a debutat vineri şi care are loc în acest an online, a înregistrat, de vineri până duminică, pentru toate spectacolele şi evenimentele 180.899 de vizualizări. (News.ro)

Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Un studiu din Austria arată că majoritatea celor infectați la Ischgl și-au păstrat imunitatea în fața coronavirusului timp de cel puțin opt luni după contagiere – Cronica Știrilor Pozitive
SalivaDirect, un test care detectează rapid, în 3 ore, noul coronavirus, a fost aprobat de autoritățile americane – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău