Record de cazuri noi în România și SUA – Cronica dimineții

1. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ieri 555 de cazuri de COVID-19. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o zi până acum (News.ro). Statele Unite au ajuns la peste 60.000 de noi cazuri la nivelul unei zile, un record. (WSJ)

2. Brăila, Satu Mare, Sălaj și Vaslui sunt județele care în raportarea record de ieri au avut zero cazuri noi. (Link)

3. Un studiu realizat pe 17+ milioane de persoane din Marea Britanie arată că riscul, pentru pacienții de 80+ ani, de a deceda din cauza Covid-19 este de cel puțin 20 de ori mai mare decât al celor care au 50+ ani. Comparativ cu cei aflați sub 40 de ani, riscul este mai mare de sute de ori. (NYTimes)

4. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că sunt opt state din Uniunea Europeaă care au introdus măsuri de restricţionare pentru cetăţenii românii. Aurescu a dat ca exemplu Lituania, care recomandă autoizolarea pentru 14 zile, sau Slovacia, care cere un test negativ pentru a permite intrarea în ţară, apoi o perioadă de cinci zile de autoizolare, iar apoi făcut încă un test care este negativ permite călătoria prin ţară. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Ant Group, divizia de fintech a gigantului din domeniul e-commerce Alibaba, vizează o listare pe bursa din Hong Kong, la o evaluare de peste $200 miliarde. (Reuters)

5. După starea de urgenţă, românii au redevenit optimişti şi cred, în proporție de 67%, că vom scăpa de pandemia de coronavirus până la finele anului, potrivit unui barometru de opinie realizat de compania de consultanţă Frames. (News.ro)

6. Prețurile locuințelor din România au crescut cu 3,3%, în primul trimestru, comparativ cu ultimul trimestru din 2019. Avansul este de aproape 3 ori mai rapid decât media la nivelul Uniunii Europene. (Profit.ro)

7. Germania va continua să facă eforturi pentru încheierea unui nou acord de parteneriat cu Marea Britanie până la sfârşitul anului, dar Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru o rupere bruscă a legăturilor din 2021. Declarația îi aparține cancelarului german Angela Merkel și a fost făcută în cadrul unei alocuţiuni rostite în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles. (G4Media)

Promo: Anika by the sea, cel mai nou proiect gastronomic condus de Chef Alexandru Dumitru, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.  Restaurantul se află pe o terasă spațioasă, chiar in fata hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana in Olimp. Sub conducerea lui Alex se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana – Taverna (specific grecesc) si  Ristorante CasaDeMare (specific italian).

8. Banca Comercială Română a anunţat că a înregistrat o creştere de peste 70% a conturilor de economii deschise de persoanele fizice în prima jumătate a acestui an, iar peste 93% au fost deschise digital. (News.ro)

9. Walmart va lansa luna aceasta Walmart+, un competitor pentru Amazon Prime, care va costa $98 pe an. Acesta va include, printre altele, reduceri la benzinării și livrări în aceeași zi. (Vox)

10. Comcast va investi $2 miliarde în serviciul de streaming Peacock în 2020 și 2021. Compania americană se așteaptă ca Peacock să treacă de 30 de milioane de utilizatori până în 2024 și să genereze $2.5 miliarde până atunci. (Variety)

Fotografia dimineții – Un grafic comparativ cu evoluția cazurilor din SUA și Uniunea Europeană:

Ți-ar mai putea plăcea
Nicușor Dan a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Capitalei – Cronica dimineții
Raport: Cele mai mari companii de tehnologie americane și-au folosit dominația pe piețele unde activează pentru a-și elimina competiția și a bloca inovația – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău