Record de tranzacții imobiliare, în 2021, pe piața din România – Cronica de Business

1. Anul trecut, in total, au fost vândute aproape 700 de mii de apartamente, case sau terenuri, un număr record. Numărul tranzacțiilor imobiliare este cu aproape 14% mai mare comparativ cu 2020, în ciuda scăderii din ultimele trei luni din an. (Digi24)

2. Banca Națională a României a majorat dobânda cheie la începutul acestei săptămâni, dar sub așteptările pieței, astfel că rămâne cu cea mai redusă rată din rândul țărilor comparabile din regiune. Economistul șef al ING Bank avertizează că un eventual eșec de a ține sub control așteptările privind inflația va duce la ratarea țintei și anul următor, adică pentru al treilea an la rând. (Profit.ro)

3. Banca Mondială şi-a redus marţi previziunile privind creşterea economică în Statele Unite, zona euro şi China şi a avertizat că nivelurile ridicate ale datoriilor, creşterea inegalităţii veniturilor şi noile variante de coronavirus ameninţă redresarea economiilor în curs de dezvoltare. (News.ro)

4. Preţul petrolului Brent a urcat marţi la $83+ pe baril, susţinut de oferta limitată şi de aşteptările că creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi răspândirea variantei Omicron nu vor deturna redresarea cererii globale. (News.ro)

5. Compania de transport naval Maersk şi-a avertizat marţi clienţii că are încă dificultăţi să transporte mărfurile la nivel global, în condiţiile în care atenuarea blocajelor durează mai mult decât anticipa. (News.ro)

Din Cronica diminetii: Anul acesta, piața muncii din Germania va pierde peste 300.000 de angajați, care reprezintă diferența dintre cei care ies la pensie și cei care se vor angaja pentru prima oară. Estimările arată că, până la finele acestui deceniu, minusul va ajunge la 5 milioane, care poate fi compensat doar prin migrație. (Bloomberg)

6. Acțiunile UiPath s-au apreciat puternic marți, în contextul revenirii interesului la tranzacționare pentru acțiunile companiilor din tehnologie. Titlurile primului “unicorn” fondat în România au urcat cu până la 8,6% pe bursa de la New York atingând un maxim intraday de $42,14. Deținerea lui Daniel Dines, cofondatorul UiPath și cel mai bogat român, este evaluată la aproximativ $4,6 miliarde. (Profit.ro)

7. Bolt, aplicația europeană de rîde sharing și livrare de mâncare, a anunțat că a strâns $709 milioane la o evaluare de $8,4 miliarde pentru a-și extinde operațiunile. (TechCrunch)

8. Guvernul polonez a anunțat noi măsuri menite să țină în frâu cea mai mare inflație din ultimele două decenii, promițând ample reduceri de taxe pentru alimente și combustibili, ce vor costa bugetul de stat până la 20 miliarde de zloți ($5 miliarde). (Profit.ro)

9. Didi Chuxing a început discuțiile informare cu bursa din Hong Kong pentru o listare care ar fi favorizată de guvernul chinez. Didi, listată pe bursa din New York vară trecută, a fost supusă unor reglementări dure din partea guvernului chinez ca urmare a listării pe bursa americană. (FT)

10. Meta/Facebook a anunțat că Tony Xu, cofondatorul și CEO DoorDash, va intra imediat în boardul companiei. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Crypto exchange-ul Binance a investit $500 de milioane în achiziția Twitter de către Elon Musk – Cronica de Business
Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău