Trei vulnerabilități 0-day de iOS au fost făcute publice de experții care le-au descoperit – Cronica de Tehnologie

1. Peste 60% dintre lucrătorii din gig economy (cei care muncesc pentru serviciile de ride hailing și livrări) sunt mulțumiți cu veniturile pe care le obțin, susține un sondaj la care au participat peste 4.900 de persoane din 15 țări. Pe de altă parte, aceștia nu plănuiesc să continue prea mult în acest domeniu, majoritatea spunând că vor renunța în mai puțin de un an. (Rest of the World)

2. Uniunea Europeană a acuzat oficial Rusia de atacurile Ghostwriter. Încă din 2017, prin operațiunea Ghostwriter, hackerii susținuți de guvernul rus au compromis conturi online ale instituțiilor media și politicienilor europeni pentru a “planta” documente și informații false, încercând să influențeze inclusiv rezultatele alegerilor din țările europene. (The Record)

3. Trei vulnerabilități 0-day de iOS au fost făcute publice de experții care le-au descoperit. Aceștia susțin că au anunțat Apple încă de la începutul lunii mai, însă compania americană nu le-a rezolvat nici până acum. Cele trei probleme de securitate afectează inclusiv iOS 15. (Habr)

4. Modelele Pro din seria iPhone 13 suferă de un bug, care limitează animațiile la 60Hz, în loc de 120Hz, cât le permite ProMotion. Inițial s-a crezut că este o limitare impusă artificial de Apple, deoarece scroll-ul și efectele full screen nu erau afectate, însă compania americană a spus că este un bug pe care-l va rezolva. (Profit.ro)

5. Administrația americană ia în calcul aplicarea unei legi de securitate națională din vremea Războiului Rece, pentru a obliga producătorii de semiconductori să furnizeze date despre stocuri și vânzări. Scopul este evitarea blocajelor, precum cel actual, care afectează deja mai multe industrii, în frunte cu cea auto. (Bloomberg)

6. Oamenii de știință au descoperit că este posibilă reprogramarea mușchilor inimii cu scopul reparării țesuturilor afectate de atacurile de cord. După mai mulți ani de cercetări pe șoareci, s-a descoperit o modalitate de readucere a cardiomiocitelor la stadiul de fetus, când acestea au abilități regenerative. (MedicalXpress)

7. Amazon lucrează la mai multe dispozitive care folosesc Alexa, pe care le va lansa în anii următori. Printre acestea se numără un Echo cu ecran de 15 inch ce poate fi montat pe perete, accesorii purtabile pentru persoanele în vârstă, un difuzor orizontal pentru televizoare și un Echo cu încărcare wireless pentru mașini. (Bloomberg)

8. Google va reduce comisionul pentru software-ul vândut prin Cloud Platform, de la 20%, la 3%. Google va opri același comision ca Microsoft și speră să devină mai atractiv pentru dezvoltatorii independenți de software. (CNBC)

9. Serviciile de schimb pentru criptomonede Huobi și Binance nu mai permit utilizatorilor chinezi (cu excepție pentru Hong Kong) să creeze conturi noi, după ce China a declarat ilegale toate operațiunile cu monede digitale. Mai mult, Huobi spune că va elimina și conturile actuale ale utilizatorilor chinezi până la finele anului. (Bloomberg)

10. Facebook contracarează, cu o întârziere de două săptămâni, materialele de presă despre studiului realizat de compania americană care spunea că Instagram este nociv pentru adolescenți. Șeful pe partea de cercetare de la Facebook susține că studiul a fost interpretat greșit și că acesta oricum nu are relevanță, fiind realizat doar cu participarea a 40 de persoane. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a vândut anul trecut mai multe ceasuri decât toți producătorii elvețieni la un loc – Cronica de Tehnologie
Amazon vrea să integreze asistentul digital Alexa în sistemele mașinilor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău