Restricțiile pentru Slujba de Înviere vor fi ridicate până la ora 02.00 atât pentru Paștele Catolic cât și pentru cel Ortodox – Cronica serii

1. Uniunea Europeană înregistrează în prezent o întârziere de şapte săptămâni în calendarul vaccinării împotriva covid-19, iar acest lucru ar putea provoca pierderi Celor 27 estimate la 123 de miliarde de euro în 2021, potrivit unui calcul făcut de către asigurătorul de credit Euler Hermes. Întârzierea este mai mare decât cea înregistrată la începutul lui februarie, cănd era de cinci săptămâni. (News.ro)

2. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că examenele naţionale vor avea loc la datele stabilite, iar pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi modificări. Pentru toate celelalte clase, va exista vacanţă între 2 aprilie – 4 mai, iar anul şcolar se va ncheia în 25 iunie. (News.ro)

3. Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase, că au stabilit, de comun acord, ca restricțiile pentru Slujba de Înviere vor fi ridicate până la ora 02.00. „Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”. (G4Media)

4. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă are în discuţie mai multe măsuri pentru limitarea pandemiei. Potrivit documentului de lucru al CNSU este avută în vedere reducerea intervalului de circulaţie până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. De asemenea, unde incidenţa este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulaţie până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de infectare este peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsura este aplicată pe toată durata săptămânii. Activitatea în sălile de sport şi fitness este suspendată în localităţile unde incidenţa este de peste 4 la mie, iar măsura încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: OnePlus 9 (de la 699€) nu trece de nota 8/10, dar are multe atuuri de partea sa, printre care performanța chipset-ului Snapdragon 888 și a camerei foto. Aceeași cameră foto are și puncte slabe, precum lipsa stabilizării optice (disponibilă la versiunea Pro) sau procesarea exagerată a imaginii. (Review, The Verge)

5. Comitetul de coordonare a vaccinării şi STS au lansat harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin, astfel încât orice persoană interesată poate vedea în platforma de vaccinare ce vaccin este folosit la fiecare centru, câte locuri sunt disponibile şi câte persoane sunt pe listele de aşteptare. (News.ro)

6. Ministerul Finanțelor estimează că anul acesta vor împrumuta 85-87 miliarde lei de pe piața internă și 7-7,4 miliarde euro de pe cele externe, prin emisiuni de euroobligațiuni în cadrul Programului Medium Term Notes. (Hotnews) Ministerul Finanţelor a anunţat joi că a atras 709,5 milioane lei şi 140,5 milioane euro prin oferta de vânzare de titluri de stat pentru populaţie (Fidelis) derulată în luna martie 2021 pe piaţa de capital. (News.ro)

7. Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA Romania a rămas constant comparativ cu luna anterioară, la valoarea de 55,7 puncte, iar analiștii estimează că impactul economic al coronavirusului se va resimți până în trimestrul II al anului 2022. 69% dintre participanții la sondaj anticipează majorarea ratei inflației. Anticipațiile respondenților sunt de adoptare a euro de către România peste aproximativ 8 ani. (Profit.ro)

8. Senatoarea Gabriela Firea, prim-vicepreşedintă a PSD şi fost primar general al Bucureştiului, a declarat că îşi doreşte să candideze în 2024 pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. (G4media)

9. Numărul americanilor care au aplicat pentru șomaj săptămâna trecută a scăzut din nou, la 684.000, de la 781.000 câți au fost cu o săptămână înainte. Este cel mai mic număr înregistrat la nivelul unei săptămâni din martie anul trecut. (WSJ)

10. Salariile nominale în Germania au scăzut în 2020, pentru prima dată de când s-a început colectarea datelor, în 2007, a anunțat Oficiul federal de statistică (Destatis). Câștigurile nominale au scăzut cu 0,7% în 2020 comparativ cu 2019. Ținând cont de evoluția inflației, care a fost de 0,5% în 2020, scăderea salariilor este și mai brutală, fiind în medie de 1,1%. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană recomandă ridicarea MCV, mecanismul de monitorizare a României, instituit în urmă cu 15 ani – Cronica serii
Demisii și remanieri în Guvern – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău