58% dintre retailerii britanici, vânzări mai mici decât în august 2018 – Cronica de Business

1. Cifra de afaceri a L Brands, compania care deține brandul de lenjerie Victoria’s Secret, a scăzut la $2,9 miliarde în trimestrul fiscal încheiat la începutul lui august, față de $2,98 miliarde în perioada similară din 2018. (CNBC)

2. 58% dintre retailerii britanici au înregistrat luna aceasta vânzări mai mici decât cele din august 2018. (The Guardian)

3. Audi se va alătura rivalilor Daimler și Mercedes într-o alianță menită să dezvolte tehnologie destinată autovehiculelor autonome. (Reuters)

4. După mai bine de 15 de ani de activitate în România, Frank Hajdinjak, directorul general al furnizorului de energie şi gaze E.ON România, va părăsi organizaţia începând cu data de 30 septembrie, în locul său fiind numit Manfred Paach, director financiar la E.DIS. (News.ro)

5. Compania olandeză Adyen, care procesează plăți penyru giganți precum Facebook sau Netflix, a înregistrat o creștere de 79% a profitului EBITDA la șase luni față de perioada similară din 2018, până la valoarea de €125,8 milioane. (City AM)

Bonus:

6. Mai multe fonduri de private equity, printre care Advent, Apollo, CVC și KKR, sunt interesate de achiziționarea diviziei de lifturi a gigantului Thyssenkrupp. (Reuters)

7. Credit Europe Bank România a realizat în primul semestru un profit brut de 39 milioane lei, faţă de 44 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce portofoliul de credite s-a menţinut la circa 2 miliarde lei. (ZF)

8.  Grupul de investitori israelieni Longbridge, cunoscut pentru o tranzacție imobiliară majoră realizată chiar înainte de criza imobiliară, a primit recent autorizația de construire pentru a dezvolta un complex rezidențial cu peste 100 de apartamente în apropierea șantierului deschis de IKEA la Timpuri Noi. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Transilvania, profit net de 656,3 milioane de lei în primul trimestru – Cronica de Business
Toyota a devenit cel mai mare producător auto – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău