Rezervările Airbnb, plus 52% în primul trimestru – Cronica de Business

1. Rezervările brute ale Airbnb au crescut cu 52% în primul trimestru, la $10,29 miliarde, depăşind estimările analiştilor, de $6,93 miliarde de dolari, datorită vaccinărilor pentru Covid-19 şi relaxării restricţiilor, care i-au încurajat pe oameni să îşi programeze vacanţele. (News.ro)

2. Compania chineză de e-commerce Alibaba a înregistrat în primele trei luni ale anului prima pierdere de la listarea pe bursa din SUA, acum șase ani, după ce guvernul chinez i-a aplicat o amendă de $2,8 miliarde pentru abuz de poziție dominantă. (Financial Times)

3. Cu 68,2 milioane de unități livrate în T1, piața laptopurilor a crescut cu 81% față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau livrate 37,8 milioane de unități. (Profit.ro)

4. Industria auto este așteptată să piardă venituri în valoare de $110 miliarde în acest an, pe fondul deficitului de semiconductori. (CNBC)

5. Transportatorul naţional de ţiţei Conpet a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 9,55 milioane lei, în scădere cu peste 41% faţă de cel din perioada similară a anului trecut, de 16,3 milioane lei. (News.ro)

6. Foxconn estimează o creștere de 15% a cifrei de afaceri în al doilea trimestru, în contextul în care munca de acasă la nivel global este așteptată să impulsioneze cererea de electronice precum iPhone-urile pe care compania le asamblează pentru Apple. (Reuters)

7. Grupul Alro a raportat pentru primele trei luni ale anului un câștig pretaxare EBITDA de 33,55 milioane lei, față de o pierdere de 30,63 milioane lei pe același indicator în perioada similară a anului trecut, însă la nivel net este în teritoriu negativ. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Uzina Dacia îşi întrerupe din nou activitatea, din cauza crizei componentelor electronice – Cronica de Business
Pentru prima oară din mai 2020, exporturile din China au scăzut luna trecută – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău