Rolls Royce, plus de 25% la vânzări – Cronica de Business

1. Compania americană de ridesharing Uber și producătorul auto sud-corean Hyundai Motor au format un parteneriat pentru dezvoltarea de taxiuri electrice zburătoare. (Reuters)

2. Omul de afaceri italian Sergio Mollo, proprietarul fostului producător de instrumente pentru măsură Mecanica Fină, lucrează, în paralel, la realizarea a două ansambluri rezidențiale în cartierul bucureștean Obor, o investiție de peste €80 milioane ce presupune construcția a circa 1.300 de apartamente. (Profit.ro)

3. Compania dezvoltatoare de software pentru comenzile de mâncare Olo pregătește un IPO în SUA și ar putea viza o evaluare de $1 miliard. În boardul companiei activează fondatorul lanțului de restaurante Shake Shack, Danny Meyer. (Bloomberg)

4. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a sancţionat RCS&RDS cu amendă în valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire cu voce mobilă. (News.ro)

5. Producătorul de mașini de lux Rolls Royce a înregistrat o creștere de 25% a vânzărilor anul trecut față de 2018. Astfel, compania a vândut 5.152 de unități în 2019, versus 4.107 în anul anterior. (Reuters)

Bonus:

6. Producătorul suedez de mobilă IKEA va achita $46 milioane unei familii al cărui copil a fost ucis de sertarele unei piese de mobilier. (BBC)

7. Companiile americane de media și entertainment au cheltuit anul trecut 121 de miliarde de dolari pentru conținut original, inclusiv filme și programe TV. (Profit.ro)

8. Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s vrea să angajeze 500 de oameni în România în 2020, dintre care 30 din Sri Lanka. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
România a înregistrat anul trecut a doua cea mai mare creștere a producției agricole din Uniunea Europeană – Cronica de Business
Marea Britanie a pierdut 650.000 de joburi din cauza pandemiei – Cronica de business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău