România a avut, în decembrie, cea mai mare creștere anuală a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană – Cronica Stirilor Pozitive

1. Un studiu din Marea Britanie arata ca vaccinarea va preveni 9 din 10 decese cauzate de Covid-19 si va reduce, cu doua treimi, nivelul spitalizarilor pana la mijlocul lui martie.  (Link)

2. Decesele cauzate de Covid-19 au scazut saptamana trecuta, conform datelor OMS, cu 10%, comparativ cu saptamana precedenta. (TimesofIsrael)

3. România a avut, în decembrie, cea mai mare creștere anuală a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, de 11,5%, relevă datele estimative ale Eurostat. Ritmul anual de creștere a înregistrat o revenire puternică, după ce, în noiembrie, încetinise la 6,4%. (Profit.ro)

4. Un spray antiviral nazal dezvoltat în SUA blochează transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2 la dihori. Cercetătorii de la Universitatea Columbia din SUA, care au dezvoltat medicamentul, cred că acesta poate preveni infecţia şi la oameni, inclusiv în cazul noilor variante de coronavirus. (Digi24)

5. Peste jumătate de milion de români au fost vaccinați cu doza de rapel a vaccinului anti-COVID, iar 43.319 doze au fost administrate doar în ultima zi, potrivit datelor furnizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. (G4Media)

6. Comisia Europeană a anunţat că a încheiat un contract cu societatea americană Moderna în vederea achziţionării a 300 de milioane de doze de vaccin suplimentare. Acest acord priveşte cumpărarea a 150 de milioane de doze – care să fie livrate în trimestrele trei şi patru în 2021 – şi opţiunea achiziţionării altor 150 de milioane de doze de vaccin în 2022. În total, UE ar urma să dispună anul acesta de 310 milioane de doze de vaccin Moderna. (News.ro)

7. Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) în termeni nominali a crescut în 2020 față de anul 2019, ca serie brută, cu 3,3%, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS). (Profit.ro)

8. Shopping-ul online continuă să se extindă la nivelul UE, iar în ultimii cinci ani cea mai mare creștere a cumpărăturilor online în rândul utilizatorilor de internet a fost înregistrată în România (27 puncte procentuale – pp), Cehia și Croația (ambele cu 25 pp) și Ungaria (23 pp), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). (Profit.ro)

9. Managerii din România anticipează că firmele pe care le conduc vor obține în medie în anul 2021 creșteri de 5% pentru cifra de afaceri și de 1% pentru profit comparativ cu 2020, în timp ce costurile de producție vor crește cu 2%. De asemenea, 55% dintre companii au implementat munca de acasă. Datele apar în cel mai nou studiu Confidex realizat de Impetum Group pe baza informațiilor transmise de reprezentanții a 930 de companii din România. (Profit)

10. Ford a anunțat că va comercializa doar mașini electrice în Europa începând din anul 2030 și a devenit astfel primul producător auto de volum care ia o astfel de decizie. Planul include o investiție de un miliard de euro în producția de mașini electrice la uzina de la Koln (Germania), care va produce primul model electric în 2023. Comunicatul de presă nu include nicio mențiune despre uzina de la Craiova, acolo unde Ford produce în prezent SUV-urile Puma și Ecosport. (Ford)

11. Producătorii japonezi de bunuri de larg consum sunt optimiști cu privire la evoluția afacerilor pentru prima oară de la jumătatea anului 2019. Sentimentul pozitiv este determinat de revenirea pieței auto din China și de creșterea cererii pentru componente electronice. În schimb, firmele japoneze care nu fac parte din segmentul de producție rămân în continuare pesimiste, ca urmare a restricțiilor impuse în Tokyo și alte mari orașe din cauza pandemiei. (Reuters)

12. Japonia construiește primul tanc petrolier complet electric, care va fi folosit în scop comercial. e5, care va fi folosit pentru a transporta combustibil fosil din și către Tokyo, va fi lansat anul viitor. O a doua navă de acest profil va fi lansată în 2024. (Techxplore)

13. Rata șomajului în Franța s-a redus la 8% în trimestrul patru din 2020, de la 9,1% în precedentele trei luni, când s-a înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

14. Whitney Wolfe Herd a devenit cea mai tanara miliardara a lumii, la 31 de ani, care si-a construit singura averea, dupa ce aplicatia de dating la care este cofondatoare, s-a listat pe bursa. Whitney are acum o avere de peste $1,5 miliarde. (Forbes)

Fotografia diminetii vine de la Australian Open unde un fluture s-a asezat pe mana jucatoarei japoneze Naomi Osaka in timpul meciului disputat cu Ons Jabeur. Paul Crock / AFP / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Modular Elias 1, construit din donaţii la iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, este funcţională începând de luni – Cronica Stirilor Pozitive
Bill Gates: Numărul deceselor cauzate de Covid-19 se va reduce semnificativ spre finalul anului – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău