Zero decese cauzate de Covid-19 în Irlanda și Scoția pentru a doua, respectiv a treia zi consecutivă – Cronica Știrilor Pozitive

1. Regeneron Pharmaceuticals a anunțat că a început ultima fază a testelor clinice pentru medicamentele „cocktail” pe bază de anticorpi folosite în tratarea și prevenirea Covid-19. (CNBC)

2. Pentru a doua zi consecutivă Irlanda nu a anunțat nici un deces cauzat de Covid-19. Scoția a ajuns la a treia zi consecutivă fără decese cauzate de această boală.

3. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat ieri lista ţărilor pentru care nu se recomandă izolarea la domiciliu, fiind introduse 22 de noi state. Cu toate aceste state poate fi reluat traficul aerian, începând de azi. Lista ţărilor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România cuprinde acum 32 de state. (News.ro)

4. Autoritățile americane au autorizat, în regim de urgență, un sistem de testare antigen pentru Covid-19 ce poate oferi rezultatele în 15 minute. Aparatul a fost dezvoltat de Becton Dickinson and Co. (NYTimes)

5. Procentul pacienților decedați din total cazuri închise de Covid-19, la nivel global, a scăzut de la 8% la 7%.

6. Pentru prima oară în aproape o lună, Beijingul a anunțat că nu a mai înregistrat nici un nou caz de infectare. (Bloomberg)

7. Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat o creștere semnificativă de 16,4% în luna mai 2020, comparativ cu aprilie, statele membre cu cele mai importante creșteri fiind Luxemburg (28,6%), Franța (25,6%), Austria (23,3%), Croația (21,4%) și România (20,1%), arată datele publicate, luni, de Eurostat. (Profit.ro)

8. Piața de automobile din Italia a recuperat o parte din scăderea din ultimele luni, însă a rămas, în luna iunie, în teritoriul negativ, cu peste 20 de procente mai puțin față de anul trecut. Dacia a înregistrat un declin puțin mai mare decât media pieței, dar a reușit să se poziționeze cu cele două modele populare, Sandero și Duster, în Top 10. (Profit.ro)

9. Evaluarea acţiunilor asiatice a crescut în iuni la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani şi jumătate, urmând evoluţia ascendentă a titlurilor la nivel global, datorită datelor economice pozitive din Statele Unite şi China, care au readus speranţele într-o redresare rapidă, compensând îngrijorările legate de creşterea numărului de cazuri de coronavirus. (News.ro)

10. Nasdaq, indicele bursei americane, a atins un nou record în timp ce ceilalți doi indici, Dow Jones și S&P 500 au înregistrat creșteri. (CNN)

11. Gigantul american Microsoft preia o firmă IT din Iași, Movial, furnizor de servicii de inginerie și design software specializat în dispozitive mobile și de tip embedded, care va deveni cel de-al patrulea centru de dezvoltare tehnologică din regiune pentru Microsoft. (Profit.ro)

12. Economia franceză îşi revine din declinul provocat de epidemia de coronavirus cel puţin în ritmul anticipat în urmă cu o lună şi poate chiar mai rapid, a declarat guvernatorul Băncii Franţei, Francois Villeroy de Galhau. (News.ro)

13. Edenred România, emitent de carduri, tichete şi soluţii pentru beneficii extra-salariale, a anunţat luni că dă startul unui program naţional de susţinere a restaurantelor, „Ieşim la Masă!”, stimulând cât mai mulţi beneficiari de carduri de masă să iasă la terase sau să comande mâncare online. (News.ro)

14. Americanii vor cheltui anul acesta online $710 miliarde, cu 18% mai mult decât anul trecut, conform eMarketer. Cota comerțului online din întregul retail va ajunge în 2020 la 14.5%. (FT)

15. Firmele IT europene vor putea obține noi finanțări de la un fond de investiții de $250 milioane, lasat cu participarea companiei de investiții Edmond de Rothschild, fondată de unul dintre membrii celebrei familii de bancheri Rothschild. (Startup Cafe)

16. Guvernul pregăteşte schimbări la programul Prima Casă, care va fi deblocat în circa două săptămâni şi va deveni programul „O Nouă Casă”, a anunţat Cristian Păun, preşedintele FNGCIMM. (Adevarul)

17. Premierul kosovar Avdullah Hoti şi preşedintele sârb Aleksandăr Vucici se întâlnesc duminică la Bruxelles în vederea unei reluări a negocierilor între Priştina şi Belgrad, sub egida diplomaţiei europene, a anunţat luni un purtător de cuvânt al liderului sârb. (News.ro)

Fotografia dimineții – Sute de drone au fost folosite în Seul pentru a transmite mesaje de mulțumire cadrelor medicale:

Ți-ar mai putea plăcea
În șase săptămâni, județul Argeș a trecut de la 100 de cazuri pe zi la 7 – Cronica Știrilor Pozitive
Un bebeluș născut prematur, cântărind doar 580 de grame la naștere, s-a vindecat de coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău