România a avut în noiembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE – Cronica serii

1. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că din fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre UE, printre care şi România. (News.ro)

2. Președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii propuse de deputata USR Lavinia Cosma, potrivit căreia consumul de etnobotanice devenea infracțiune pedepsită cu amenda sau cu pușcăria de până la 2 ani. (Hotnews)

3. România a avut în noiembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană. (Profit.ro)

4. Premierul ucrainean Oleksii Gonciaruk şi-a anunţat demisia, în urma divulgării unor declaraţii denigratoare la adresa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, provocând astfel prima criză gravă a tânărului şef de stat. (News.ro)

Promo: Deja te gandesti unde vei calatori in 2020? Intra pe Vola.ro si profita de cele mai mici preturi din an la biletele de avion, dar si de premii garantate. In luna Ianuarie ai zboruri cu pana la 60% mai ieftine spre destinatii din toata lumea. Nu rata biletele de avion de la 20 euro dus-intors si rezerva-ti urmatoarea calatorie in Ieftinuarie!

5. Achizițiile de autoturisme din Uniunea Europeană au crescut accelerat în luna decembrie, fiind a patra lună la rând de creștere, ceea ce a condus la un rezultat record: cele mai multe înmatriculări din decembrie din istorie de pe continent. România și-a menținut ritmul, având a doua creștere, după Lituania. (Profit.ro)

6. Uniunea Europeană analizează interzicerea tehnologiei de recunoaştere facială în zone publice timp de până la cinci ani, pentru a da timp prevenirii abuzurilor. (News.ro)

7. Rata natalității în China a scăzut anul trecut la cel mai redus nivel de la fondarea Republicii Populare în 1949, a transmis azi guvernul. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie:  Rețele a două orașe americane au fost atacate anul trecut de hackeri susținuți de guvernele altor țări, anunță FBI într-o alertă de securitate. Hackerii au profitat de o vulnerabilitate din Microsoft SharePoint. (ZDNet)

8. Airbus a anunţat că efectuat cu succes prima decolare bazată pe recunoaştere vizuală, complet automatizată, cu un avion de test din familia Airbus, pe aeroportul Toulouse-Blagnac. (News.ro)

9. Astronomii au descoperit 4 noi obiecte neidentificate orbitând în jurul giganticei găuri negre din centrul Căii Lactee. În total, au fost observate deja 6 obiecte ce orbitează în apropierea găurii negre care are o masă de 4 milioane de ori mai mare decât cea a soarelui. Cele 6 obiecte, care au aspect de gaze dar se comportă ca niște stele, fac parte dintr-un fenomen cosmic necunoscut până acum. (Cnet)

10. Un studiu sugerează că cei care consumă marijuana în mod regulat sunt șoferi ce pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, chiar și atunci când nu sunt sub influența drogului.(NBCNews)

Fotografia serii – Ali Khamenei a condus azi rugăciunea la Teheran, pentru prima oară din 2012. EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria brută a statului urcă puternic, la 47% din PIB – Cronica serii
Iunie a fost cea mai călduroasă luna înregistrată vreodată pe Pământ – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău