România a depășit pragul de două milioane de oameni vaccinați cu ambele doze – Cronica Știrilor Pozitive

1. România a depășit pragul de două milioane de oameni vaccinați cu ambele doze. (News.ro)

2. Un maraton de vaccinare începe, marţi, în centre ale Ministerului Apărării din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, unde oamenii se pot prezenta fără programare, pentru a li se administra vaccin anti-COVID. Această campanie se desfăşoară 24/24 de ore, până în 11 mai. Totodată, marţi începe vaccinarea în cabinetele a peste 3.000 de medici de familie, care şi-a arătat disponibilitatea de a administra serul Johnson & Johnson persoanelor care doresc. (News.ro)

3. Luna martie a însemnat o creștere importantă a creditării. Volumul nominal a avansat cu cel mai ridicat ritm lunar din ultimul deceniu în cazul firmelor și din ultimii trei ani în cazul populației. Împrumuturile de consum au revenit pe creștere, în timp ce cele pentru locuințe au mers deosebit de bine, înregistrând cea mai mare creștere din ultimii cinci ani. (Profit.ro)

4. Agenția americană a medicamentelor va autoriza săptămâna viitoare utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani. (CNN)

5. Israelul a înregistrat doar 13 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus sâmbăta. Este cel mai scăzut număr din ultimul an. Doar 0.1% din testele efectuate au fost pozitive. (TimesofIsrael)

6. Procida, o insulă din Golful Napoli, a fost declarată „liberă de Covid” după ce aproape 90% din populația sa de aproximativ 10.000 de locuitori a fost vaccinată. Dintre cele 7.500 de persoane eligibile pentru vaccinare, 6.115 au fost imunizate. (Digi24)

7. Districtul Los Angeles, cea mai populată zonă din SUA, cu peste 10 milioane de locuitori, nu a înregistrat două zile la rând, duminică și luni, nici un deces cauzat de Covid-19. (Deadline)

8. O cercetătoare româncă stabilită în SUA, care a deschis un startup de biotehnologii în urmă cu doi ani, alături de alți antreprenori, a reușit să-și asigure o finanțare totală de $140 milioane de la investitori americani din domeniul pharma. (Startup Cafe)

9. 67% din cele 90 de persoane care au participat la faza 3 a unui studiu clinic în care s-a folosit medicamentul MDMA, cunoscut ca drogul Ecstasy, s-au simțit mai bine. Medicamentul, combinat cu terapia, a dat rezultate în tratamentul persoanelor care suferă de sindromul post traumatic. Între cele 90 de persoane au fost prezenți veterani de război, persoane abuzate sexual, lucrători pe serviciile de ambulanță sau persoane molestate în timpul copilăriei. MDMA, inventat de Merck în 1912, a devenit ilegal în SUA în 1985. (NYTimes)

10. Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a scris că ieri a fost probabil cel mai curat aer înregistrat pe toată suprafața Bucureștiului în ultimii ani. „E prima oară de când urmăresc senzorii când văd un aer atât de curat măsurat pe Aerlive.ro. Și nu a plouat, bate ușor vântul, iar traficul e redus! Probabil e cel mai curat aer înregistrat pe toată suprafața Bucureștiului în ultimii ani. Probabil!”. (G4Media)

11. Primăria Constanța a depus dosarul de candidatură pentru a obține titlul de Capitală Mondială a Cărții UNESCO în 2023 (Link)

Fotografia dimineții – Un delfin surprins în golful Saros, de lângă Edirne, Turcia, Gokhan Bâlci / Anadolu Agency / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Din decembrie, distanța Gara de Nord – Otopeni ar urma să fie parcursă în 15-17 minute – Cronica Știrilor Pozitive
România a înregistrat, miercuri, un record de vaccinări în decurs de 24 de ore, fiind administrate 94.354 de doze – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău