România a importat în Mai o cantitate de gaze de 353 de ori mai mare faţă de aceeaşi lună a anului trecut – Cronica dimineții

1. România a importat în Mai 2019 o cantitate de gaze de 1.185.490 MWh, de 353 de ori mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut. (Digi24)

2. Apple este în discuții avansate pentru a cumpara divizia de chip-uri pentru modemuri de smartphone de la Intel. (WSJ)

3. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îl va demite azi pe preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu-şi va de demisia. Dăncilă a precizat că a trimis Corpul de control la CNAS. (Hotnews)

4. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că a decis să candideze la Preşedinţie pentru a încerca să facă din România ţara din care tinerii să nu mai vrea să plece. El consideră că ”e nevoie la Cotroceni de ceea ce înseamnă energia şi ADN-ul acesta tânăr şi proaspăt al USR-PLUS”. (News.ro)

5. Gabriela Firea nu crede ca ar candida independent la Președinție, declarând că o astfel de candidatură din partea ei ar fi ”o trădare a bucureştenilor”. (News.ro)

6. Compania americană Microsoft a acceptat să achite $26 de milioane pentru soluţionarea unui litigiu cu Administraţia SUA privind încălcarea reglementărilor anticorupţie în vederea obţinerii unor contracte în Ungaria. (WashingtonPost)

7. 24.8% dintre mașinile noi vândute în România în prima jumătate a anului au avut motoare diesel, în timp ce cota de piață a motoarelor pe benzină a crescut la 71.6%. 3.5% dintre clienți au ales mașini electrice sau hibride. (Automarket)

8. Actorul Florin Călinescu a anunţat, pe Facebook, că a intrat în politică, fiind ales preşedinte al Partidului Verde, al ecologiștilor. (News.ro)

9. Condorul californian, cea mai mare pasăre din America de Nord, specie pe cale de dispariție, a ajuns la 1000 de exemplare. În 1982 mai erau doar 22 de astfel de păsări. (CNN)

10. Calea Lactee a înghiţit galaxia Gaia-Enceladus, cu care a intrat în coliziune în urmă cu 10 miliarde de ani. Evenimentul a declanşat un proces de aprindere a numeroase noi stele, timp de aproximativ 4 miliarde de ani, conform unui studiu publicat de Nature Astronomy. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Donald Trump surprins în discuția de la Casa Albă cu premierul Pakistanului. Jonathan Ernst/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
AstraZeneca a anunțat că și-a reluat testele clinice pentru vaccinul anti Covid-19 în Marea Britanie – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Ponta: voi sprijini un candidat al unei coaliții de centru-stânga care să intre în turul 2 cu Iohannis
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău