România a menținut, în aprilie, cel mai mare avans anual al lucrărilor de construcții din UE – Cronica Știrilor Pozitive

1. O echipă de cercetători din Israel a inventat o mască sanitară ce poate distruge coronavirusul prin intermediul căldurii generate de curentul electric de la un încărcător de telefon mobil. (Link)

2. Compania de biotehnologie CureVac va deveni a doua companie din Germania care va lansa un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin experimentat destinat noului coronavirus. (News.ro)

3. Elon Musk a anunţat că SpaceX angajează ingineri pentru un nou proiect. Compania responsabilă de primul zbor comercial cu oameni la bord va construi aeroporturi spaţiale plutitoare. (News.ro)

4. România a coborât pe locul 5 în UE în funcție de creșterea prețurilor de consum. Până în decembrie 2019, România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 11 luni consecutive. (Profit.ro)

5. România a menținut, în aprilie, cel mai mare avans anual al lucrărilor de construcții din UE, fiind, alături de Germania și Finlanda, unul dintre cele trei state din blocul comunitar cu o evoluție pozitivă în acest sector. Lucrările de construcții din România au avansat cu 12,2% în aprilie față de perioada echivalentă a anului precedent. (Profit.ro)

6. Amazon Development Center Romania, cu sediul în Iași, și-a mărit numărul de salariați cu 80% în cursul anului 2019, la aproape 2.000. (Profit.ro)

7. Poliţia de Frontieră anunţă că, începând de miercuri, s-a reluat traficul internaţional de persoane şi mărfuri prin mai multe puncte de trecere a frontierei deschise la graniţa cu Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi Serbia. (News.ro)

8. Ministerul de Interne a anunţat că s-au făcut demersuri pentru eliminarea aglomeraţiei la frontiera ungară, iar autorităţile maghiare au renunţat la solicitarea documentelor justificative pentru tranzitarea ţării. (News.ro)

9. Există încă speranță pe măsură ce lista roșie cu speciile dispărute  este în creștere. Calul de mare spinos a început să recolonizeze fostele habitate din cauza blocajelor coronavirusului. În același timp un nou studiu confirmă că numărul speciilor amenințate de dispariție este în creștere rapidă. De când tigrul tasmanian a fost vânat până la dispariție cu un secol în urmă, în jur de 500 de vertebrate s-au pierdut pentru totdeauna. Potrivit unei echipe de cercetare, alături de Paul Ehrlich – care în 2015 a confirmat că o șasea extincție indusă de om este în desfășurare – alte 515 vertebrate au acum mai puțin de 1.000 de exemplare și ar putea dispărea complet în 20 de ani. Schimbarea climatică și comerțul cu animale determină accelerarea. (Sursă: DW.com )

10. China şi India au convenit miercuri să deescaladeze cât mai curând posibil o situaţie creată la frontiera dintre cele două ţări, în urma unei ciocniri dintre trupele lor soldată cu cel puţin 20 de victime, a anunţat Ministerul chinez de Externe. (News.ro)

11. Norvegia a afirmat miercuri că somonul său nu este la originea creşterii numărului infectărilor cu noul coronavirus observată în ultimele zile în capitala Chinei, Beijing, unde vânzarea acestui peşte a fost sistată. (Hotnews)

12. Toate oraşele-gazdă ale Euro-2020 au fost reconfirmate, iar Arena Naţională rămâne cu cele patru meciuri inițiale. (News.ro)

13. S-a reluat campionatul de fotbal, Premier League, şi în Anglia, după 100 de zile de pauză cauzată de pandemia de coronavirus. (News.ro)

14. Jean-Michel Jarre va cânta, în direct, duminică, „în avatar, ca în Matrix”, într-un univers virtual în care i se pot alătura ”avatarurile spectatorilor, în imersiune totală”, a anunţat artistul. (News.ro)

Fotografia dimineții – Shintaro Tsuji, 92 de ani, fondatorul Hello Kitty, a decis să părăsească compania după 60 de ani şi să o predea nepotului său:

Ți-ar mai putea plăcea
Un medicament care ar putea opri repararea celulelor canceroase a fost testat cu succes în prima fază a unui test clinic – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul pacienților declarați vindecați de Covid-19 se apropie de 10 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău