România are 2 milioane doze de vaccin anti Covid 19 care vor expira la finalul lunii septembrie – Cronica serii

1. România a folosit până acum puțin peste jumătate din cele peste 17,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID primite de la Uniunea Europeană și a donat peste 550.000 de doze, mare parte către Republica Moldova. Alte 1,17 milioane de doze au fost vândute către Danemarca. Aproape 2 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au termen de expirare până la finalul lui septembrie. (Hotnews)

2. Președintele României Klaus Iohannis este văzut de Politico drept unul dintre potențialii candidați la preluare funcției de secretar general NATO, deținută acum de norvegianul Jens Stoltenberg. (Politico)

3. Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, luni, informaţii cu privire la miocardita şi pericardita care pot apărea după vaccinare, precizând că pot apărea în czuri foarte rare. Studiile au arătat că cele două afecţiuni apar, în general, după a doua doză de vaccin, cu precădere la bărbaţi tineri. (News.ro)

4. Prețurile apartamentelor (noi și vechi) scoase la vânzare în România au rămas pe un curs ascendent și în luna iunie, cea mai mică marjă de creștere fiind consemnată în Timișoara, iar cea mai mare, în București. (Profit.ro)

5. Guvernul pregătește abrogarea, prin ordonanță de urgență, a prevederii legale introduse anul trecut ca urmare a pandemiei COVID-19, prin care a fost interzisă deconectarea sau debranșarea consumatorilor de energie electrică și gaze naturale pe perioada stării de alertă. Industria de profil s-a plâns că măsura a dus la acumularea de restanțe la plata facturilor de consum în valoare de aproape un sfert de miliard de lei. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Pe Telegram se vând certificate false de vaccinare pentru COVID. Există mai multe canale pe care au fost descoperite astfel de oferte, iar hackerii promit chiar introducerea datelor cumpărătorului în bazele de date guvernamentale, pentru $200. (Slate)

6. Se prelungește perioada de înscrieri la Schema HoReCa, a anunțat, luni, Ministerul Economiei. În 3 săptămâni, au aplicat la ajutoarele de stat circa 8.100 de firme din totalul de 74.000 de potențiali beneficiari prevăzuți de lege. (StartupCafe)

7. România va fi, alături de alte Bulgaria, Suedia si Finlanda, printre statele care „vor duce greul” în ceea ce priveşte gestionarea pădurilor vechi care trebuie protejate. În prezent, Tintele vizează plantarea a trei miliarde de arbori la nivelul ţărilor Uniunii Europene. (News.ro)

8. Numărul total de carduri emise în România era de 18.925.692 unități, la finele primului trimestru din 2021, în creștere cu 0,5% comparativ cu sfârșitul trimestrului anterior, arată datele centralizate de Banca Națională a României. (Profit.ro)

9. PSD solicită instituţiilor abilitate să declanşeze de urgenţă o investigaţie penală cu privire la utilizarea resurselor umane şi bugetare din Cancelaria prim-ministrului în campania electorală a lui Florin Cîţu pentru şefia PNL. (News.ro)

10. Peisajul Alpilor elvețieni s-a schimbat în mod semnificativ în ultimele două secole din cauza încălzirii climatice. Topirea ghețarilor a dus la formarea a peste 1.000 de lacuri în ”țara cantoanelor”. (Digi24)

Ți-ar mai putea plăcea
Ambasadorul SUA la București: ”Solicit tuturor membrilor Parlamentului să ajute pe măsură ce guvernul încearcă să limiteze pierderile economice determinate de pandemie şi să repornească economia României” – Cronica serii
Cronica serii – Julian Assange a fost arestat de poliția londoneză după ce Ecuadorul i-a retras statutul de azilant

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău