România, lider în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă pe primul trimestru – Cronica serii

1. Costul total al forței de muncă în România a înregistrat cea mare creștere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, în primul trimestru din 2019 comparativ cu perioada similară din 2018, conform datelor publicate luni de Oficiul european pentru Statistică. (Profit.ro)

2. Adrian Zuckerman este la un pas de a prelua ștafeta de la Hans Klemm la ambasada SUA la București. Propus de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador în România, acesta va fi audiat joi, pe 20 iunie, în comisia de politică externă a Senatului SUA, în vederea avizului. (Hotnews)

3. Uniunea Europeana refuză să se alinieze poziţiei Statelor Unite şi Marii Britanii şi să acuze Iranul de atacurile de la Marea Oman, cerând o anchetă independentă. (News.ro)

4. Liderul PLUS Dacian Cioloș și-a depus candidatura pentru conducerea grupului Renew Europe, noul grup politic de centru din Parlamentul European, care reunește forțe liberale și progresiste. (Politico)

5. Numărul de ogive nucleare din lume a scăzut în ultimul an, însă ţările care deţin arma atomică îi acordă o ”importanţă sporită” şi îşi modernizează arsenalele, potrivit estimărilor Institutului Internaţional de Cercetare a Păcii de la Stockholm. La începutul 2019, Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China, India, Pakistanul, Israelul şi Coreea de Nord deţineau aproximativ 13.865 de arme nucleare – cu aproximativ 600 mai puţine decât la începutul lui 2018. (News.ro)

6. 800 de taximetriști vor protesta mâine, în intervalul 09:00 – 15:00, în Piața Constituției din București, împotriva proiectului de lege care va reglementa activitatea serviciilor de ride-hailing precum Uber sau Bolt. (Profit.ro)

7. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că mâine va lansa o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice care vor să-şi cumpere, la schimb cu un aparat vechi, un televizor, frigider, maşina de spălat rufe sau maşina de spălat vase. (Adevarul)

8. Londra vrea să aibă 50.000 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în 2025. (Link)

9. Aproape 200.000 de persoane au semnat o petiție care cere Italiei să renunțe la acuzațiile aduse unei comandante de navă ce a ajutat sute de migranți în Marea Mediterană. Pia Klemp riscă o condamnare la maxim 20 de ani de închisoare, în timp ce in apărarea ei ea spune că a respectat “regulile marii”, care cer oricărui comandant de navă să ajute persoanele aflate în dificultate. (Quarz)

10. Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, care reprezintă interesele celor mai mari jucători din industria tutunului, a anunțat că inițiativa de hiper-reglementare în domeniul tutunului, promovată de câțiva membri ai Parlamentului, lovește un întreg sector economic și 4 milioane de români. (Profit.ro)

Fotografia serii – Guvernul interimar din Pakistan a transmis în direct o întrunire pe Facebook însă a comis şi o gafă majoră: a activat opţiunea ”cat filter”, aplicată pe feţele celor prezenţi. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educaţiei şi Cercetării: Un milion de copii învaţă exclusiv online – Cronica serii
Sondaj: Klaus Iohannis rămâne favorit la prezidenţiale, cu 41.7 % din intenţiile de vot – Cronica de seară
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău