Iunie a fost cea mai călduroasă luna înregistrată vreodată pe Pământ – Cronica serii

1. Iunie a fost cea mai călduroasă luna înregistrată vreodată pe Pământ, conform Copernicus Climate Change Service. Temperatura a fost cu 2 grade Celsius peste medie. (Independent)

2. Mugur Isărescu a fost avizat de comisiile parlamentare de specialitate, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat de guvernator al BNR. (News.ro)

3. Președintele AEP a declarat că alegerile prezidențiale urmează să se desfășorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: 62.530 de firme şi PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerţului în primele cinci luni din acest an, cu 75% mai multe decât anul trecut, fiind un record pentru economia românească. (News.ro)

4. Viteza de recuperare a creanțelor a ajuns la 85 de zile în rândul firmelor din România, conform celor mai recente date, din anul 2018, în scădere față de nivelul din 2017 când era de 94 de zile. (Profit.ro)

5. Banca Națională a României a anunțat că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 30 iunie, de 32,569 miliarde euro, cu 265 milioane euro mai mici decât în 31 mai. (News.ro)

6. 77% dintre companiile listate pe bursa americană au trimis un mesaj de avertizare, înaintea anunțării rezultatelor pe trimestrul 2, că vor rată țintă estimată de analiștii de pe Wall Street. (CNBC)

7. Armata americană va testa o dronă de dimensiuni mici în Afghanistan. Aceasta are aproximativ 10 cm lungime, cântărește 33 de grame și va fi purtată de soldați în misiuni. (The Verge)

8. Patriotismul americanilor a atins cel mai scăzut nivel din 2001, de când cei de la Gallup au început să analizeze acest indicator. 70% dintre adulți au declarat că sunt mândri că sunt americani, în timp ce 45% au declarat că sunt foarte mândri. (Link)

9. Aproape 50% dintre mașinile noi vândute în Norvegia în primele 6 luni ale anului sunt electrice. Cel mai vândut model din țara nordică este Tesla Model 3. (Automarket)

10. Actele de identitate necesare trecerii frontierelor ar putea fi înlocuite în viitorul apropiat cu simboluri digitale care combină forme de identificare biometrice și tehnologia blockchain. Un program pilot în acest sens a fost deja anunțat la World Economic Forum de guvernele din Canada și Olanda. (Forbes)

Bonus: Monica Niculescu s-a calificat în turul 2 de la Wimbledon. Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au fost eliminate.

Fotografia serii – Membrii partidului britanic Brexit s-au întors cu spatele când s-a cântat imnul Europei la prima ședința a Parlamentului European. Patrick Seeger/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Senatul a votat modificarea Codului Penal
Cronica serii – Un an de MeToo

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău