România rămâne lider în Uniunea Europeană la exportul de grâu – Cronica serii

1. România rămâne lider în Uniunea Europeană la exportul de grâu după primele 10 săptămâni din anul de marketing 2019/2020, cu peste 1,5 milioane tone livrate în spațiul extracomunitar. (Hotnews)

2. Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat 500 de milioane de lei de la bănci prin obligațiuni scadente în patru ani. (Profit.ro)

3. Nicușor Dan s-a înscris în cursa internă din USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. Dacă va fi ales, el se va confrunta cu Vlad Voiculescu/PLUS pentru câștigarea poziției de candidat comun al USRPLUS. (G4Media)

4. Încetinirea activităților economice din China s-a agravat în luna august, când a înregistrat cea mai lentă creștere a producției industriale din ultimii 17 ani și jumătate, pe fondul extinderii impactului războiului comercial cu Statele Unite și al reducerii cererii interne. (Profit.ro)

5. Lucrările de construcţii au crescut cu 41% în iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, nivel crescut faţă de cel înregistrat în iunie. (News.ro)

6. Autoritatea de Supraveghere Financiară analizează posibilitatea ca decontarea directă să devină obligatorie pentru asigurările RCA, întrucât în acest fel clienții vor alege compania de asigurări în funcție de calitatea serviciilor. (Automarket)

7. Amazon a schimbat algoritmul folosit în căutările din platforma de ecommerce pentru a favoriza produsele profitabile pentru companie. Această schimbare ar putea crește vizibilitatea brandurilor proprii. (WSJ)

8. 51% dintre companiile care au primit capital de la fondurile de investiții de tip VC și s-au vândut în ultimii 10 ani au pierdut bani. Doar 4% dintre acestea au generat profit de peste 10 ori mai mare decât investiția. (Medium)

9. Pentru prima oară în istoria statului american Texas, mai multă energie a fost generată prin intermediul vântului, decât al cărbunilor. Turbinele eoliene au produs, în prima jumătate a lui 2019, 22% din necesarul de energie al Texasului, depăşind cărbunele, care mai produce doar 21% din energie. (News.ro)

10. Grupul englez Simply Red, condus de Mick Hucknall, va lansa pe 8 noiembrie albumul de studio „Blue Eyed Soul”, care va fi urmat, anul viitor, de un turneu european. (News.ro)

Fotografia serii – Protestele in Hong Kong au continuat pentru al 15-lea weekend consecutiv. Jorge Silva/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Erdogan acuza Statele Unite de declansarea unui razboi economic impotriva Turciei
Cronica serii – Sezon terminat pentru Simona Halep, afectata de o hernie de disc

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău