Românii mai pot intra în Austria doar dacă au test negativ de COVID-19 – Cronica dimineții

1. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat vineri o creştere cu 228.102 a cazurilor de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un record zilnic la nivel global de la declanşarea pandemiei și până în prezent. (Hotnews)

2. Doua medicamente antivirale folosite pentru vindecarea pacientilor cu hepatita C s-au dovedit eficiente, atunci cand sunt asociate, si in tratarea pacientior cu COVID-19, conform mai multor teste clinice. Potrivit testelor clinice, 94% dintre pacientii infectati cu coronavirus si tratati cu aceste medicamente au prezentat scaderea febrei si imbunatatirea respiratiei, comparativ cu 70% dintre cei care nu au luat aceste medicamente. (Ziare)

3. România se află pe unul dintre ultimele locuri ale clasamentului în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte percepţia asupra independenţei judecătorilor şi instanţelor, potrivit unui Eurobarometru dat publicităţii vineri. O situaţie mai îngrijorătoare din acest punct de vedere au doar Bulgaria, Polonia, Italia, Slovacia şi Croaţia. (Hotnews)

Una din Cronica Externă: Danemarca a aprobat reluarea construcției conductei de gaz Nord Stream 2, sprijinită de Rusia, ceea ce poate deschide calea către finalizarea sa. SUA s-a opus conductei, care va livra gaz din Rusia către Germania, cu temerea că Moscova va avea un mai mare spațiu de manevră asupra Europei. (WSJ)

4. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia. Anunțul a fost făcut aseară de Poliția Română. În aceeaşi zonă din Italia a fost prins şi Ioan Bene, condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare. Cei doi vor fi prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare. Alina Bica a fost dată în urmărire internaţională în 27 noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. (News.ro)

5. Românii mai pot intra în Austria doar dacă au test negativ de COVID-19, nu mai vechi de 4 zile, tradus în germană sau engleză. Cei care nu au test rămân în autoizolare 14 zile la domiciliu sau la un hotel, dacă au dovada rezervării. (Link)

6. Președintele Trump i-a schimbat sentința fostului său consilier, Roger Stone. Acesta fusese condamnat la 40 de luni de închisoare și trebuia să fie încarcerat. Trump și Stone sunt prieteni de mulți ani. (WSJ)

7. Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate în mecanismul ERM-2, o cameră de aşteptare obligatorie înainte de adoptarea euro, decizie care deschide calea pentru prima extindere a zonei euro din ultimii cinci ani, a anunţat vineri Banca Centrală Europeană. (News.ro)

Promo: Anika by the sea, cel mai nou proiect gastronomic condus de Chef Alexandru Dumitru, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.  Restaurantul se află pe o terasă spațioasă, chiar in fata hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana in Olimp. Sub conducerea lui Alex se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana – Taverna (specific grecesc) si  Ristorante CasaDeMare (specific italian).

8. Facebook analizează interzicerea reclamelor electorale în SUA, în perspectiva alegerilor prezidențiale din SUA. De la începutul anului, Facebook a încasat peste $200 milioane din aceste reclame. Doar luna trecută, Joe Biden a cheltuit $10,6 milioane, iar Donald Trump $14,5 milioane. (Axios)

9. Elon Musk a devenit a șaptea cea mai bogată persoană din lume după ce averea sa a crescut ieri cu $6,1 miliarde, până la un total de $70 miliarde. Câștigul vine din plusul pe bursa de 11% înregistrat de acțiunile Tesla. (Bloomberg)

10. De la mijlocului lui martie, de când a început izolarea, până la finalul lunii iunie, americanii au cumpărat ciocolată în valoare de $3,7 miliarde, cu 6,3% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. (CNN)

Fotografia dimineții – Coperta urmatorului număr al revistei Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Dacian Cioloș va fi ales astăzi președintele PLUS
Guvernul Orban merge azi în Parlament pentru votul de învestitură – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău