Românii pot plasa comenzi pe siteul Tesla – Cronica dimineții

1. Dana Gârbovan, nominalizată pentru funcţia de ministru al Justiţiei, anunţă 12 obiective pe care le are dacă va fi numită în Guvern. Între cele 12 este și combaterea corupţiei, precizând însă că lupta împotriva corupţiei nu trebuie transfomată în ideologie, sub umbrela căreia să fie permise derapaje sau abuzuri. (News.ro)

2. Producătorul de mașini electrice Tesla a anunțat extinderea în Europa de Centrală și de Est, inclusiv în România, românii putând plasa de acum comenzi pe site-ul companiei. (Profit.ro)

3. Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale va fi Theodor Paleologu, a decis ieri Colegiul Naţional al partidului, la propunerea lui Traian Băsescu. Acesta nu a participat la vot. (News.ro)

4. Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, cerând sprijinul cetăţenilor pentru a strânge cele 200 de mii de semnături necesare. El a spus însă că nu refuză nici sprijinul partidelor, mai ales că are nevoie de reprezentanţi în secţiile de votare. (News.ro)

5. Maşinile parcate neregulamentar pe principalele artere ale Capitalei vor fi ridicate începând de astăzi, iar şoferii vor plăti cel puţin 500 de lei pentru a-şi recupera autovehiculele. (News.ro)

6. Liderii G7, reuniți la Biarritz, au ajuns la un acord pentru consolidarea dialogului cu Rusia, exclusă în 2014, dar consideră că este prea devreme pentru reintegrarea acesteia într-un G8. (Profit.ro)

7. Protestele in Hong Kong au continuat pentru al doisprezecelea weekend consecutiv. Ieri poliția a folosit tunuri cu apă împotriva protestatarilor, după ce sâmbătă folosise gaze lacrimogene. (WSJ)

8. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a exprimat, într-o conversație telefonică avută cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, susținerea SUA față de dreptul Israelului de a se apăra în fața amenințării venite din partea Iranului. (Hotnews)

9. Indienii Cherokee vor să-și trimită un reprezentant în Camera Reprezentanților. Este pentru prima oară când aceștia apelează la acest drept, acordat de înțelegerea semnată cu guvernul federal american, în 1835. (Newsweek)

10. Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat că „Black Panther 2” va fi lansat în sălile de cinema din Statele Unite pe 6 mai 2022. (Variety)

Fotografia dimineții – Angela Merkel și Boris Johnson s-au întâlnit la Berlin. Axel Schmidt/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Acest weekend este este cel mai aglomerat de pe litoral din acest sezon estival – Cronica dimineții
Activele pe care le dețin contributorii în fondurile de pensii administrate privat au crescut cu mult peste inflație în primele opt luni – Cronica dimineții
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău