Romarm nu a vândut nicio mască de la izbucnirea pandemiei, deoarece liniile de producție cumpărate din China nu funcționează corespunzător – Cronica dimineții

1. Romarm nu a vândut nicio mască de la izbucnirea pandemiei, deoarece liniile de producție cumpărate din China nu funcționează corespunzător. La o lună de la anunțul că România va produce măști, statul nu a vândut nici măcar una. Ministrul Apărării va declanșa, la cererea premierului Ludovic Orban, o anchetă referitoare la motivele pentru care a fost oprită temporar producția de măști la fabrica Romarm. (Profit.ro)

2. Lucrările la metroul din Drumul Taberei nu vor fi recepţionate la sfârşitul lunii iunie, aşa cum au declarat recent ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi premierul Ludovic Orban. Deși ultimul termen de finalizare a lucrărilor pentru Magistrala 5 era finalul lunii iunie, Metrorex mai are nevoie de 1.000 de angajaţi pentru a termina lucrările, conform liderului de sindicat Ion Rădoi . (Hotnews)

3. Preşedintele Donald Trump a semnat joi ordinul executiv care vizează legislaţia pin care sunt protejate companiiile de social media, la câteva zile după ce Twitter a marcat două dintre postările sale referitoare la votul prin corespondenţă ca fiind potenţial false. Conform Reuters, această încercare de a interveni în media nu are şanse să treacă testul legalităţii. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Producătorul auto francez Renault vizează eliminarea a 15.000 de joburi la nivel global, pentru a-și mari profitabilitatea și a face față vânzărilor în scădere. (Reuters)

4. Evenimentele, festivalurile și manifestările culturale și artistice cu peste 1.000 de participanți simultan, atât în spații închise, cât și în aer liber, vor fi interzise până la finele lunii august, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului. (Profit.ro)

5. Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat aseară, într-o emisiune la Antena 3, că își dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Ponta și-a exprimat și anul trecut intenția de intra în cursa pentru Cotroceni folosindu-și experiența din 2014 când a pierdut în turul al doilea în fața actualului președinte Klaus Iohannis. (Hotnews)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Orange, Elefant, Decathlon, Fashiondays sau Vivre colaborează prin 2Performant cu mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate pentru sute de magazine online, hai și tu alături de noi https://ro.2performant.com/advertiseri/

6. Economia germană se va contracta anul acesta cu 6,6%, arată estimările revizuite ale Institutului de cercetare economică Ifo, care previzionează o evoluție mult mai bună în 2021, când economia va crește cu 10,2%. (Profit.ro)

7. Statul New York le va permite companiilor private să refuze accesul unui client dacă nu poartă masca sau nu are față acoperită. (Axios)

Una din Cronica Externă: Peste 40 de milioane de americani au aplicat pentru ajutorul de șomaj, fără ca cifra să îi includă pe toți cei care și-au pierdut locurile de muncă din martie și până acum. (NYTimes)

8. Uniunea Internaţională a Cinematografelor, organul european care reprezintă proprietarii şi directorii de cinematografe, a anunţat ţările care pregătesc redeschiderea cinematografelor. România şi Italia au stabilit data de 15 iunie. (News.ro)

9. Pentru prima oară în 124 de ani, maratonul de la Boston a fost anulat, din cauza pandemiei. Inițial organizatorii luaseră decizia amânării din aprilie pentru septembrie. (AP)

10. Premier League, prima ligă engleză de fotbal, se va relua pe 17 iunie. (Reuters). Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a anunţat că Serie A se poate relua la 20 iunie şi că semifinalele Cupei Italiei ar putea avea loc la 13 iunie. (News.ro)

Fotografia dimineții – Coperta ediției de săptămâna viitoare a revistei The Economist:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Ciolos: nu inlatur deloc o posibila candidatura la prezidentiale
Cronica dimineții – Parlamentarii britanici au respins, la limită, un Brexit fără acord

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău